RSC Čechie Slaný – Slavia TU Liberec 9:6 (5:1)

Autor: , 18.12.2009

V posledním utkání první poloviny 2.ligy a posledním utkání našeho dospělého týmu v letošním roce jsme v pátek 11.prosince v domácí kladenské hale změřili síly ve veledůležitém zápasu s libereckou Slavií a po nečekané výhře v Táboře získaly další potřebné tři body. Díky nim jsme ve velmi vyrovnané tabulce ZDE po 11.kole zůstali na devátém místě. O zlepšených výkonech a zisku šesti bodů píše i futsalový web efutsal.cz TADY. Reportáž Kuby Macáka z utkání se Slavií TU Liberec najdete níže.

RSC Čechie Slaný – Slavia TU Liberec 9 : 6 (5 : 1)

První příležitost v utkání měla dvojice Mrština – Polák, když prvně jmenovaný zatáhl balón na půlku hostů a přesnou přihrávkou našel před bránou zcela volného Poláka. Tomu však nevyšlo zakončení a střílel jen vedle branky. A tak branka padla na druhé straně. Při přečíslení třech hráčů Liberce na dva naše jsme nepokryli přihrávku od vápna a pro zcela volného hráče již nebyl problém trefit prázdnou bránu – 0:1. S odpovědí jsme nečekali dlouho. O minutu později hosté zahrávali roh, ale míče se zmocnil Mrština a rychle s ním vyjel na hostující branku, kde míč předal Kvapilovi a ten z první poslal míč na zadní tyč. Tam ho do sítě doklepl Kozák – 1:1. Poté jsme Slavii uzamkli na její půlce, ale všem pokusům hosté dokázali odolat. Druhou branku přinesl až trestný kop. K němu se postavili Chadima s Polákem, ale zcela netypicky zády k bráně. Po písknutí Chadima ťukl balón Polákovi, ten mu ho okamžitě vrátil a Chadima z otočky zamířil přesně – 2:1. Záhy přišla i třetí branka. Hafenrichter vyvezl balón, přihrál ho Polákovi a ten prostřelil brankáře Slavie – 3:1. Pár minut nato se tatáž situace opakovala a my vedli již 4:1. Těsně před poločasem jsme se pak radovali z pátého gólu. První pokus Mrštiny brankář vyrazil, ale na následnou dorážku již byl krátký – 5:1.

Úvod druhé půle patřil hostům a jejich snažení bylo zakončeno brankou. Hafenrichter ztratil balón a nabídl soupeři brejk, který s přehledem proměnili – 5:2. Drama však nechtěl připustit Mrština a z úhlu prostřelil brankáře – 6:2. Poté nás fantasticky podržel Zelený, když chytil jistý gól, což nás nabudilo na další branku. Tu zařídil Kozák, jenž utekl po čáře a následně míč naservíroval Polákovi na zadní tyč – 7:2. Hosté na obdrženou branku prakticky ihned odpověděli, když využili špatné komunikace mezi Zeleným a obranou – 7:3. Dvě minuty poté vybojoval balón Kozák, krásnou přihrávkou našel volného Mrštinu a ten střílel již do prázdné brány – 8:3. Liberečtí odpověděli v 35.minutě nastřeleným břevnem a následně brankou – 8:4. A to ještě nebylo vše. Další branku připravil tři minuty před koncem Zelenka pro Urbana – 9:4. V rozhodnutém utkání potom hráli už jen hosté. Nejdříve nás opět zachránilo břevno, ale následně jsme však již dvakrát inkasovali. V třicáté deváté minutě to bylo 9:5 a v posledních sekundách hry se konečné skóre zastavilo na stavu 9:6. To však neměnilo nic na zisku veledůležitých tří bodů.

RSC Čechie Slaný – Slavia TU Liberec 9 : 6 (5 : 1)

Rozhodčí: Svatík Martin (8,2), Chládek Miroslav (8,2). Delegát: Hora Jan Diváků: 130
Branky: 7. Kozák Petr (Kvapil Tomáš), 15. Chadima Miroslav (Polák Milan), 16. Polák Milan (Hafenrichter Pavel), 17. Polák Milan, 20. Mrština Bohumil, 26. Mrština Bohumil (Kozák Petr), 31. Polák Milan (Kozák Petr), 34. Mrština Bohumil, 37. Urban Libor (Zelenka Ondřej) – 6. Tunák Maroš (Bobek Milan), 23. Bobek Milan (Houra Tomáš), 32. Dufek David (Houra Tomáš), 35. Beránek Jaroslav (Bobek Milan), 39. Tunák Maroš (Houra Tomáš), 40. Beran Radek (Beránek Jaroslav)
ŽK: 0 – Vykoukal Lukáš, Kubeš Lukáš
RSC Čechie Slaný: Zelený Jan – Chadima Miroslav, Štěrba Vojtěch, Zíma Tomáš, Kozák Petr, Zelenka Ondřej, Urban Libor, Mrština Bohumil, Hafenrichter Pavel, Polák Milan, Kvapil Tomáš Trenér: Žák
Slavia TU Liberec: Vykoukal Lukáš – Beran Radek, Kubeš Lukáš, Beránek Jaroslav, Tunák Maroš, Dufek David, Houra Tomáš, Bobek Milan Trenér: Dubový