FK Mladá Boleslav – RSC Čechie Slaný 6:2 (3:1)

Autor: , 26.1.2010

Po důležité domácí výhře nad Alfou Liberec zajížděl náš A-tým v pátek 22.ledna k utkání 14.kola 2.ligy západ do Mladé Boleslavi, aby změřil síly se zdejším silným celkem, který je v tabulce na třetím místě. O favoritovi zápasu nebylo pochyb a protože jsme navíc nenastoupili v plné síle, překvapení se nekonalo a tři body zůstaly domácím. V naší brance se poprvé představila nová posila, gólman Jochman, který k nám přestoupil z okresního týmu Deportivo Vraný a byl to pro něj doslova křest ohněm, když musel místo distancovaného Šarocha a absentujícího Zeleného odchytat v roli jedničky tento těžký zápas. Tabulku, ve které jsme klesli na desáté místo si můžete prohlédnout spolu s dalšími výsledky ZDE, níže je potom report Kuby Macáka.

 

FK Mladá Boleslav – RSC Čechie Slaný 6:2 (3:1)

Utkání začalo minelou Jiránka, který podruhé nahrál brankáři, což znamenalo nepřímý trestný kop Boleslavi. Signál však dobře přečetl Mrština a vyrazil do brejku. Sám před brankářem mu chtěl udělat kličku, ale domácí gólman jeho záměr překazil. Za chvíli napadal Kvapil tak dobře rozehrávku domácích, že získal míč a šel sám na brankáře. Zezadu ho však srazil jeden z domácích, za což viděl červenou kartu. Bohužel jsme následnou přesilovku vůbec nezvládli a ještě v ní z brejku inkasovali – 1:0. Další branka do naší sítě na sebe nedala dlouho čekat. Po chybě na půlce domácí využili brejk dvou na jednoho a zakončili na zadní tyč – 2:0. O pár minut později se utopil v kličkách Mrština a domácí šli do třetice do dalšího brejku – ten ovšem zneškodnil bravurním zákrokem Jochman. Následně nás při trestném kopu zachránila tyč. O snížení se pokusil Urban, ale jeho střela po uvolnění na střed nebyla přesná a brankář domácích ji vyrazil. Až ve čtrnácté minutě jsme snížili zásluhou Urbana. Jiránek vyvezl středem míč a poslal ho doprava Urbanovi, který ho nekompromisně poslal do šibenice – 2:1. Jenže Mladá Boleslav dvoubrankové vedení záhy získala zpět. Jochman poslal dlouhý míč na Kvapila, toho přeskočil bránící hráč a založil přečíslení třech na dva, které skončilo třetí brankou – 3:1. Do konce poločasu mohl ještě snížit Špeta, ale jeho pokus kryl domácí gólman. Úvod druhého dějství patřil nám. Hafenrichter si narazil s Kvapilem, jenže tváří v tvář proti brankáři pálil jen do něj. Ve čtyřiadvacáté minutě jsme se ale již radovali. Roh nastřelil na zadní tyč Zelenka a Jiránek skóroval do poloodkryté brány – 3:2. Potom Špeta nepokryl svého hráče a celou situaci musel vyřešit až Jochman. I při další šanci se blýskl náš brankář, když včasným vyběhnutím zastavil brejk tří na jednoho. Ve třicáté minutě se řítili dva hráči Boleslavi na jediného obránce Jiránka, ale ten celou situaci skvěle zvládl, přihrávku zachytil a akci zneškodnil. O minutu později se však bohužel Boleslavští již radovali, když využili další přečíslení – 4:2. A záhy přišla další branka. Zelenka “poslal špek“ Špetovi, ten míč ztratil a jeho protihráč, který šel sám na Jochmana, si s touto situací zkušeně poradil – 5:2. Pátý inkasovaný gól nás donutil začít hrát power-play. Nejdříve se sám před brankářem objevil Jiránek, ale celou akcí byl zjevně zaskočen a nestačil nic vymyslet. Poté exceloval Mrština, jenž jako pátý hráč v poli vyrazil střelu z brány a následnou dorážku vytěsnil na tyč. Naše další snaha o korigování výsledku však nepřinesla kýžený efekt, naopak minutu před koncem se domácí trefili přes celé hřiště a my prohráli 6:2.

FK Mladá Boleslav – RSC Čechie Slaný 6 : 2 (3 : 1)
Rozhodčí: Krupa Jan (7,6), Milner Michal (8,2). Delegát: Bydžovský Zdeněk Diváků: 120
Branky: 3. Krejčík Kamil (Sopko Martin), 5. Pára Petr (Hůlka Josef), 16. Filip Vladimír (Sopko Martin), 31. Sopko Martin (Krejčík Kamil), 34. Sopko Martin, 39. Filip Vladimír – 15. Urban Libor (Jiránek Jakub), 24. Jiránek Jakub (Zelenka Ondřej)
ČK: Brychta Jiří – 0
FK Mladá Boleslav: Bellada Jaroslav, Jílek Jaroslav, Brychta Jiří, Pára Petr, Keszeg Jan, Hůlka Josef, Remenec Lubomír, Jurčovský Petr, Sopko Martin, Krejčík Kamil, Filip Vladimír, Kvapil Jan Trenér: ing.Jiří Baborák
RSC Čechie Slaný: Jochman Miloslav – Kvapil Tomáš ©, Jiránek Jakub, Špeta Martin, Zelenka Ondřej, Mrština Bohumil, Hafenrichter Pavel, Urban Libor Trenér: Mgr.Pavel Žák