ČECHIE SLANÝ HOSTÍ V DERBY SK KLADNO

Autor: , 11.2.2010

Velice těžké utkání proti úspěšnějšímu regionálnímu rivalovi nás čeká tento pátek od 21:00 v naší „domácí“ hale na Kladně.

Se soupeřem, který tehdy ještě nesl jméno Ebárna Kladno, jsme se utkávali mnoho let ve druhé nejvyšší soutěži a soupeřili o přičky nejvyšší. Kladno ve své historii již nasbíralo několik sezón v I. futsalové lize, konkrétně v sezonách 1993/1994, 1996/1997, 2003/2004 a konečně naposledy v letech 2005 – 2009. Předminulou sezónu to dotáhlo SK Kladno dokonce do semifinále a skončilo celkově třetí. Z první ligy spadlo tedy minulou sezónu a s omlazeným a značně pozměněným kádrem se okamžite pustilo do útoku na letošní vítězství. V současné tabulce je na druhé příčce o bod za vedoucím Indossem Plzeň, což ale nic podstatného neznamená, jelikož se letos bude premiérově hrát play-off.

Nás trápí úplně jiné starosti, konkrétně sestupové. Zbytečnou domácí prohrou proti Turnovu i venkovní proti Litoměřicím jsme se nechali upoutat na předposlední příčce, přičemž nejbližší nesestupová jistota je nám vzdálena čtyři body.

Vzájemný zápas v 6. kole jsme prohráli 2:6 (0:3), utkání se hrálo na stejném hřišti, neboť je zde kromě nás domácím týmem i SK Kladno.

Silný náboj utkání dodává i fakt, že na kladenské soupisce se pravidelně objevují i náš loňský hráč a juniroský reprezentant Tomáš Abrham a náš dlouholetý brankář Jindřich Čížek. Hru za oba kluby si vyzkoušel i náš kapitán a trenér z první půlky sezóny, Miroslav Chadima, kterému bohužel zranění kolene znemožňilo pokračovat a absence jeho zkušeností je na hřišti často znát.

K utkání jste srdečně zváni!