SK INDOSS PLZEŇ – RSC ČECHIE SLANÝ 8:2 (2:1)

Autor: , 18.3.2010

V utkání s lídrem tabulky jsme první poločas hráli vyrovnanou partii, ve druhém jsme bohužel rychle třikrát inkasovali a zápas byl rozhodnut. V tabulce nás dle očekávání předskočil Tábor, rozhodující utkání tak sehrajeme v pátek 19.3. na Kladně. Přinášíme vám reprotáž Kuby Macáka.

SK Indoss Plzeň – RSC Čechie Slaný 8:2 (2:1)

Hráči hned od první minuty plnili pokyny trenéra, svědomitě bránili a čekali na brejky. Tato taktika se nám vyplatila ve třetí minutě, Polák napadl rozehrávku domácích a po souboji s jedním z obránců se míč dostal k volnému Kozákovi, který přesnou střelou nedal brankáři žádnou šanci. 0:1. I nadále jsme pečlivě bránili a domácí nepustili do žádné šance až do sedmé minuty, kdy sérií narážeček zcela vyšachovali naši obranu a zakončili na prázdné brány. 1:1. Za minutu nás podržel Šaroch, jenž vyrazil střelu po trestném kopu. V další šanci jsme šli ve třech na dva obránce, ale Fitkova střela skončila těsně nad břevnem, a tak došlo známé nedáš-dostaneš. V té samé minutě Indoss rozehrál roh, na vápně Jiránek prohrál souboj a volný hráč před Šarochem nezaváhal. 2:1. Ve zbytku poločasu jsme již domácí k ničemu nepustili a byly jsme to my, kdo mohl skórovat, ale v poslední minutě Jiránek po sklepnutí od Poláka nastřelil jen tyč.

Druhá půle byla bohužel úplně jiná. V jejím začátku mohl vyrovnat Volf, ale ve stoprocentní šanci zklamal. Slovo si pak vzal Indoss, během tří minut jsme inkasovali tři branky a bylo po zápase. Domácí tak potrestali naše individuální chyby, kdy jsme nejdříve nezachytili náběh hráče po výhozu a ten míč uklidil kolem vyběhnuvšího Šarocha do sítě. 3:1. Další branka padla střelou pod víko, kdy jsme nepokryly střílejícího hráče. 4:1. Tu další zavinil Fitko, který rozehrál tak nešťastně, že daroval domácím brejk dva na Šarocha. 5:1. Svoje zaváhání mohl napravit záhy, ale jeho první pokus vyrazil brankář a dorážku nasměroval vedle tyče.  V jedenácté minutě jsme si připsali již šestý faul a tak následoval 10m. kop, ale s ním si poradil Šaroch. Poté si poradil i s nájezdem jednoho z domácích. Trochu naděje nám dala dvojice Jiránek – Kozák, prvně jmenovaný zblokoval rozehrávku domácích, po které se míč dostal zcela volnému Kozákovi a ten jej uklidil přesně k tyči. 5:2. Naděje měla ale jepičí život, v pokutovém území o míč přišel Jiránek a napadající hráč poté obešel i Šarocha a pohodlně zakončil. 6:2. A tak nám nezbylo nic jiného než se pokusit o zázrak v podání power-play, ale ta nám vůbec nevyšla a během 31 vteřin inkasovali 2 branky přes celé hřiště. 8:2. Následně své kvality opět předvedl Šaroch, který si poradil s dalším 10m. kopem. A to bylo vše.

Sestava: Šaroch© – Fitko, Jiránek, Kozák, Polák, Štěrba, Volf, Zíma

Branky: 3. a 34. Kozák

Vyjádření trenéra:Jak už to u nás bývá, hráli jsme jeden poločas výborně, tentokrát první. Měli jsme mnohem více šancí, ale proměnili jen jednu, naopak domácí ze tří dali dva góly. Ve druhé půli jsme udělali několik chyb v rozehrávce (opět náš folklór), soupeř rychle odskočil na 5:1 a bylo rozhodnuto. Chválím brankáře Šarocha a střelce obou gólů Kozáka, ostatní hráli celkem dobře, ale laciné chyby jejich výkon sráží dolů.