RSC ČECHIE SLANÝ – K-PEDROS TÁBOR CF 2:3 (0:0)

Autor: , 20.3.2010

Zápas o bytí a nebytí ve druhé lize jsme bohužel přes herní převahu a množství šancí  nezvládli a tak skončíme na jedné ze tří sestupových příček. O tom na jaké konkrétně se rozhodne v posledním kole, nejpravděpodobněji však na 11., neboť ze vzájemných zápasů s Teplicemi máme horší bilanci. Celou situaci můžete shlédnout v tabulce zde. Další dění pak bude záležet na ochotě týmů z nižších soutěží hrát druhou ligu, budeme vás určitě informovat. Níže přinášíme reportáž Kuby Macáka.

RSC Čechie Slaný – K-Pedros Tábor CF 2:3 (0:0)

Do první příležitosti v utkání se probojoval Fitko, ale jeho střelecký pokus skončil vedle levé tyče hostující brány. Následně musel zasahovat Šaroch, který vyrazil střelu hostí jen na hlavu dobíhajícího hráče, ale ten svoji hlavičku nasměroval zpět do náručí našeho brankáře. O minutu později jsme šli do protiútoku, ale dobíhající hráč na zadní tyč nestihl usměrnit míč do brány. V té samé minutě Volf nastřelil tyč, poté co si míč zpracoval a rychle se obtočil okolo svého obránce. Za pár minut byl ve veliké příležitosti opět Volf, jenž si naběhl na přihrávku od Mrštiny, ale míč poslal vedle brány. Následně se mohl prosadit Polák, kdy jeho první pokus vyrazil brankář hostí a dorážka mu byla sražena na roh. V další akci Polák uvolnil Volfa, ale toho senzačně vychytal brankář, který si poradil i s následnou dorážkou

I v druhém poločase jsme se tlačili dopředu, ale bohužel jsme se nedokázali pořádně prosadit. Při brejku dvou na jednoho se nám nepovedla přihrávka, Volfa poté vychytal brankář a ani s pokusem Kozáka neměl problém. A tak první branka přišla až v třinácté minutě, Fitko nahodil balón na Kvapila, ten ho podržel a počkal si na nabíhající Fitka, kterému následně míč přiťukl, a celá akce byla zakončena brankou. Jenže z vedení jsme se neradovali dlouho, za dvě minuty vystřelil zpoza vápna jeden z hostujících hráčů a přes skrumáž lidí zapadl přesně k tyči naší brány. Bohužel v té samé minutě přišla i druhá branka, kdy se i tentokrát ujala střela k tyči, ale nyní k té druhé. A tak jsme museli ještě více zabrat. Polák nahodil na Kvapila, ten mu míč chtěl vrátit, ale místo Poláka se k němu dostal Volf, jeho střelu však brankář vyrazil. Vyrovnat se nám nakonec povedlo. Po rychlém protiútoku se střelou do horní poloviny brány prosadil Fitko. Třetí branku se nám bohužel nepodařilo dát a nakonec jsme potřetí inkasovali my. Po autu se objevil před Šarochem zcela volný hráč a ten si se zakončením nedělal žádný problém, míč prostě napálil. A tak jsme prohráli a odsoudili se k sestupu.

Sestava: Šaroch, Jochman – Kvapil©, Fitko, Jiránek, Zíma, Klempt, Mrština, Volf, Polák, Kozák – Štěrba

Branky: 33. a 38. Fitko