TU SLAVIA LIBEREC – RSC ČECHIE SLANÝ 4:9 (1:2)

Autor: , 2.4.2010

V posledním kole již bylo pořadí na posledních dvou místech jasné – 12. Liberec, 11. Čechie, a tak oba týmy hrály své na nějakou dobu poslední zápasy ve II. lize. Utkání skončilo dle očekávání naší výhrou, která alespoň zmírnila bodový odstup v celkové tabulce. Posledním sestupujícím je potom Tábor, kterému tedy ani výhra u nás záchranu nepřinesla. Přinášíme vám reportáže Kuby Macáka.

Slavia TU Liberec – RSC Čechie Slaný 4:9 (1:2)

K prvnímu ohrožení branky se dostal Mrština, který zakončoval rychlý protiútok, ale jeho pokus skončil vedle brány. Následně si Jiránek narazil míč s Kvapilem, ale i jeho střela byla nepřesná. Až v páté minutě se prosadil Kozák, když využil přihrávku od Mrštiny a střelou mezi nohy brankáře nás poslal do vedení. 0:1 Domácí mohli záhy vyrovnat, ale Zelený střelu ztlumil a dobíhající Fitko míč uklidil do bezpečí. O minutu později se však soupeř již dočkal, trestný kop provedl precizně. 1:1. Za další minutu Klempt nastřelil tyč a tak jsme si na další branku museli počkat do sedmnácté minuty, kdy Fitko našel před bránou zcela volného Kvapila a pro něj již byla lahůdka míč uklidit do sítě. 1:2.

V úvodu druhého poločasu jsme se dočkali i třetí branky, Fitko vystřelil z vlastní půlky, brankář míč neudržel a dobíhající Kvapil jej dotlačil do sítě. 1:3. I z další situace se dalo skórovat, ale Mrštinovi se míč zamotal mezi nohy. V pětadvacáté minutě tvrdě vypálil Kozák, brankář míč vyrazil jen k volnému Urbanovi a ten ho napálil směrem na bránu, kde trefil Klempta od kterého se míč definitivně odrazil do brány. 1:4. Hned po rozehrání Zelený vyrazil střelu domácích na břevno, ale o minutu později již takové štěstí neměl, když si na míč sice šáhl, ale stejně skončil bráně. 2:4. Po obdržené brance přišla asi nejhezčí akce zápasu, Jiránek rozehrál z vlastní půlky na Mrštinu, ten patou po čáře uvolnil Kozáka, který na zadní tyči našel Kvapila a ten celou akci zakončil brankou. 2:5. A přestřelka pokračovala, Klempt před pokutovým územím ztratil míč a domácí tuto chybu nekompromisně ztrestali. 3:5. Poté se na každé straně rozezněla tyč. Na 3:6 upravil Mrština, který ve skluzu uklidil do sítě přihrávku od Jiránka. Následně přišla komická situace, kdy oba dva týmy hrály power-play. Při ní nejprve chyboval Jiránek a nabídl tak branku domácím. 4:6. Poté se přes celé hřiště trefili Fitko a Kozák. 4:8. Poslední branku zápasu si mohl připsat Mrština, ale na brankové čáře trefil Kvapila a tak branka byla připsána jemu. 4:9.

Sestava: Zelený, Jochman – Kvapil(c), Mrština, Jiránek, Fitko, Urban, Klempt, Kozák

Branky: Kvapil 4x, Kozák 2x, Klempt, Mrština, Fitko