ALFA LIBEREC – RSC ČECHIE SLANÝ 5:4 (4:1)

Autor: , 10.10.2010

Zápas a Alfou nám svým referátem přiblížil trenér Chadima.Pouze se šesti hráči a jedním brankářem jsme odjeli do Jablonce, kde jsme v krásné hale hráli v netradičním nedělním čase od 11,30 s libereckou Alfou. Domácí touto cestou sbírají body navíc, když soupeřům nepřijedou hráči, kteří mají ten den fotbal. A ještě se po zápase s cynickým úsměvem domácí trenér zeptá, proč je nás tak málo.

Právě proto, že Landvojtovič, Kozák i Zelenka dali přednost fotbalu a Chadima nemohl hrát kvůli zranění, chybělo nám s Mrštinou a Urbanem, kteří nechodí, šest hráčů základu plus brankář Jochman (po operaci zubů). Ještěže jsme v týdnu získali na hostování z SK Kladna mladíčky Blandu a Muláčka. Oba rychle zapadli do naší party a hráli velmi dobře. Premiéru ve druhé lize si kromě Muláčka odbyli také brankář Cílek a osmnáctiletý junior Chvoj.

V první půli jsme nehráli vůbec špatně, do našeho hlubokého bloku se Alfě proniknout nedařilo a naopak jsme tentokrát velmi účelně přecházeli do brejků. První šanci Hafenrichter nedal, ale po hezké akci a přihrávce Chvoje se už v 6. minutě nemýlil. Pouze však vyrovnával, minutu předtím dali domácí vedoucí gól. Do poločasu jsme vždy na branku Alfy odpověděli jednou velkou šancí, bohužel střely Blandy a Klempta do prázdné branky zastavilo břevno, další pokus chytil Hafenrichterovi brankář.

Do kabiny jsme šli za stavu 4:1, ale hráči měli hrát trpělivě stejnou obranu a lépe zakončovat vypracované akce. To se také do puntíku dělo: ve 27. minutě sice po hrubce Hafenrichtera domácí odskočili už na 5:1, pak ale snížil Muláček střelou z dálky, která otočila domácímu gólmanovi ruce, a ve 34. minutě upravil na 5:3 Klempt, který šikovně umístil do sítě Muláčkův nástřel na zadní tyč. Čtyři minuty před koncem se začali hrát power play a v čase 38:40 snížil po akci 1 na 1 Hafenrichter! Závěrečný tlak už byl bez efektu a domácí šťastně udrželi výhru. Musíme sportovně uznat, že Alfa hrála dobře, dala dva krásné góly do prázdné branky, ale závěr trochu podcenila a chybělo málo a odvezli jsme si bod.

Naše šestka i gólman Cílek zaslouží velkou pochvalu, a i když například novic Muláček a kapitán Hafenrichter odehráli téměř 35 minut čistého času, jejich výkon hodnotíme jako nadprůměrný. Zejména našemu kapitánovi zápas vyšel, dal dva góly a se soupeřem si chvílemi dělat co chtěl. Doufejme, že takový výkon předvede častěji a navíc se vyvaruje frajeřinky před vlastní brankou, ze které byl pátý gól.

Sestava: Cílek – Hafenrichter(c), Klempt, Jiránek, Chvoj, Muláčak, Blanda

Branky: Hafenrichter 2x, Klempt, Muláček