HRAJEME V NERATOVICÍCH

Autor: , 9.12.2010

V utkání 11. kola II. ligy – západ jedeme do Neratovic k utkání s Olympikem Mělník, týmem ze středu tabulky. Rozhodně bychom se měli pokusit trápit favorita utkání a případně překvapit bodovým ziskem, jelikož jsme minulé kolo klesli na předposlední příčku. Zápas začíná v pátek 10.12. ve 20 hodin.

V minulém kole jsme prohráli naprosto jednoznačně domácí utkání s Kladnem 2:12, v přechozích dvou kolech jsme brali ale plný počet bodů a tak máme určitě na co navazovat. Olympik má ovšem formu, poslední tří zápasy vyhrál a v tabulce se díky tomu dostal s 15 body na momentálně pátou pozici o skóre za Kladno.

Z historie si pamatujeme několik velice vyhecovaných  vzájemných duelů, Mělník je po Kladnu dá se říci druhým regionálním rivalem, jeho rezervy se utkávaly ve slánské hale BIOS s našimi. Do druhé ligy postoupil v roce 2005, kdy my jsme spadli z první ligy. Hned začal bojovat o první ligu a po dvou druhých místech si ji i vysloužil. V první lize se udržel po dvě sezóny, ovšem loni spadnul.

Za zmínku rozhodně stojí špičková mládež, Olympik hraje pravidelně první ligu U18 i U16 a pracuje i s mladšími ročníky. Junioři tohoto týmu tvořili i část mělnického béčka, které okusilo druhou ligu dospělých v ročníku 2008/2009, kdy skončili předposlední. Další rok ovšem sestoupilo i z Divize A a hraje nyní Středočeský krajský přebor.

Co se týče vzájemných zápasů, tak ve druhé lize byly celkem čtyři s nepříznivým poměrem pro nás 1-0-3 a vyrovnaným skóre 23:27. Poslední mistrovské utkání se odehrálo 17.2. 2007 (!) a porazili jsme tehdejšího vítěze II. ligy doma 5:1. Další utkání jsme sehrávali přátelsky s výsledky pro nás nepříliš příznivými, naposledy před letošní sezónou nás porazil v Neratovicích 0:5.

Nyní tedy jedeme otočit tento poměr v náš prospěch, držte nám palce.