SK OLYMPIK MĚLNÍK – RSC ČECHIE SLANÝ 10:2

Autor: , 11.12.2010

V 11. kole jsme dostali v Neratovicích od domácího Olympiku Mělnik desítku a odvezli si tak druhou nejvyšší porážku v letošní sezóně. Tímto kolem se uzavřela polovina soutěže, v tabulce jsme se šesti body na předposledním, desátém, místě. Tři body před námi je Příbram a dva body za námi Kadaň. Přehled kola a celá tabulka je k dispozici zde. Reportáž Kuby Macáka je níže, pohled domácích včetně videa zprostředkoval Mělnický deník zde.

Bohužel ani ve svém dalším zápase jsme se nevyvarovali chyb a jednu si připsali již ve druhé minutě. Chalupa nedal dostatečnou razanci své přihrávce a míč získal domácí útočník, který se svým spoluhráčem postupoval sám na Cílka a tuto příležitost využili. 1:0. Od další branky nás zachránil Kozák, jenž odkopl míč z brankové čáry. Vyrovnat mohl Hafenrichter, ale po přihrávce od Zelenky sám před brankářem pálil jen do něj. V osmé minutě Cílek vyrazil střelu pouze do tyče a od ní se balón odrazil k volnému hráči Olympiku a na světě byla druhá branka. 2:0. Další naší šanci si připsal Kozák, ale i on ztroskotal na brankáři a vyražený balón poslal Landvojtovič jen vedle brány. A tak přišlo známé nedáš – dostaneš, přišel rychlý brejk dvou na jednoho a právě vracející se Jiránek si srazil přihrávku do sítě. 3:0. I čtvrtý gól byl smolný, když první střelu dostal Cílek do obličeje a sražený míč pohodlně do sítě doklepl hráč domácích. 4:0. Do konce poločasu přišla ještě pátá branka, kdy Olympik využil další rychlý brejk. 5:0.

Do první příležitosti druhého poločasu jsme se dostali my, jmenovitě kapitán Hafenrichter, ale jeho střelu vyrazil brankář. Potom jsme znovu inkasovali, kdy se ujala střela na vzdálenější tyč. 6:0. První branku jsme si připsali až ve dvacáté osmé minutě, kdy Zelenka nejdříve pálil do brankáře, ale vyražený míč dokázal poslat do sítě. 6:1. Další branku jsme mohli dát vzápětí, ale přihrávku na zadní tyč odkopl jeden z domácích hráčů, a tak se radovali zase domácí. Sedmá branka přišla po špatném přebrání hráčů a zcela volný soupeř mohl pohodlně zakončovat. 7:1. Osmá branka padla po střele z dálky, kterou Cílek nedokázal vyrazit a vzápětí devátá střelou na vzdálenější tyč. 9:1. Druhou naši branku zařídil Chalupa, jenž vypíchl rozehru domácích a postupoval sám na brankáře. Místo střely však našel lépe postaveného Kozáka a ten míč poslal do prázdné brány. 9:2. Bohužel jsme nepopulární desítku stejně dostali, protože poslední minutě přišla další přesná střela na vzdálenější tyč. 10:2.


Sestava: Cílek – Hafenrichter©, Chadima, Abrhám, Zelenka, Kozák, Chalupa, Landvojtovič, Jiránek, Muláček

Branky: 28. Zelenka, 36. Kozák