FC 83 Příbram – RSC Čechie Slaný 6:4 (3:1)

Autor: , 13.3.2011

V Příbrami jsme v zápase proti domácímu FC 83 prohráli 4:6. Nicméně Kadaň prohrála doma s Kladnem dvěma inkasovanými brankami v posledních minutách a tak jsme ve II. lize pro letošní ročník zachráněni. Otázkou pouze zůstává, zdali se na konci soutěže budeme nacházet na devátém nebo desátém místě. Tabulku najdete zde, niže je referát Kuby Macáka.

Ve třetí minutě se do první příležitosti utkání dostal Jiránek, když na polovině hřiště předskočil svého hráče a s balónem postupoval na bránu, ale jeho střela bodlem skončila jen vedle ní. V páté minutě domácí zahrávali trestný kop zpoza vápna. Hnízdil byl však na místě a s míčem si poradil. Za další minutu jsme šli do vedení, při přečíslení třech na jednoho Blanda poslal balón do leva na kapitána Hafenrichtera, ten ho cpal za zadní tyč, ale před brankou si ho do sítě srazil jeden z domácích. Po další minutě se do šance dostali domácí, když dlouhý výhoz hlavičkou usměrňoval jeden z domácích, ale Hnízdil byl opět na místě. V desáté minutě našel Landvojtovič před brankou volného Blandu, ale ten míč nestačil zvednout před padajícím brankářem a pouze ho trefil. A tak v jedenácté minutě přišel trest v podobě vyrovnání. Rychlá akce od domácích – balón zpracoval jeden z útočníků, zbavil se naší obrany a prostřelil Hnízdila. Bohužel za dvě minuty přišla dost podobná akce, tentokrát dlouhý výhoz od brankáře, následně se útočník jednoduše zbavil Průchy a sám před Hnízdilem skóroval. V osmnácté minutě jsme zahráli malou domů a nabídl domácím další možnost ke skórování, ale jejich střelecký pokus skončil jen na naší zdi. Poté jsme rychlou akci ukázali i my, Hnízdil dlouhým výhozem našel Landvojtoviče, který patou posunul na Klempta a ten nastřelil brankáře. Bohužel v předposlední minutě padla i třetí branka. Průcha prohrál svůj souboj s útočníkem a ten měl dost času na to, aby přesně zamířil. Vzápětí mohl  snížit Blanda, ale ve skluzu míč poslal těsně vedle. V poslední minutě poločasu ještě Hnízdil vyrazil další pokus domácích na břevno.

Do druhého dějství jsme vstoupili mnohem aktivněji, hned v první minutě přišla nejkrásnější akce zápasu. Průcha přes půlku hřiště našel volného Landvojtoviče, který postupoval sám na branku, místo střely však přišla přihrávku na druhou stranu hřiště, kde dobíhal Hafenrichter a ten míč uklidil do prázdné brány. Za minutu bylo dokonce vyrovnáno, Jiránek vybojoval míč na polovině hřiště, potáhl ho a poslal na zadní tyč, kde již čekal Klempt a balón poslal do sítě. Další akci si vypracoval Blanda, který se obtočil okolo svého strážce, ale sám před brankářem opět neuspěl. Následně posílal pas na zadní tyč Landvojtovič, ale Abrham míč netrefil. V deváté minutě přišel smolný okamžik. Po jemné teči Abrham přiznal roh pro domácí a ti z něj šli do vedení. Za minutu to bylo již o dvě branky, Hnízdil vyběhl k postranní čáře, aby odkopl míč, ale ten se dostal jen k domácímu brankáři, který ho pohotově poslal do naší prázdné brány. V patnácté minutě se nám povedlo snížit, Jiránek si narazil s Blandou a nadvakrát překonal domácího brankáře. Vyrovnat mohl Blanda, obešel i brankáře, ale míč z brankové čáry vykopl jeden z domácích hráčů. A tak místo našeho vyrovnání přišla branka na druhé straně, kdy přes celé hřiště míč zapadl do naší brány. V poslední veliké příležitosti byl Landvojtovič, ale na zadní tyči trefil jen brankáře.

Sestava: Hnízdil(Sapík) – Hafenrichter©, Blanda, Abrham, Jiránek, Rada, Průcha, Urban, Muláček, Klempt, Landvojtovič

Branky: 6. vlastní, 21. Hafenrichter, 22. Klempt, 35. Jiránek