SK KLADNO – RSC ČECHIE SLANÝ 2:0 (1:0)

Autor: , 19.3.2011

V předposledním kole jsme odešli z duelu s Kladnem poraženi, nicméně rozdíl nebyl tak propastný jako v posledních vzájemných zápasech. Přehled kola s tabulkou najdete tady, sestupujícím celkem je dle očekávání Betis Kadaň, nicméně za zmínku stojí další obrovská prohra Příbrami, která dostala v Litoměřicích pravděpodobně rekordní výprask v historii II. ligy 29:0(!). Níže přinášíme reportáž Kuby Macáka, poslední zápas hrajeme příští pátek od 20:00 doma s Olympikem Mělník, který bojuje o play-off.

Hned v první minutě přišla první šance Kladna, když Hnízdil nezkrotil vysoký balón a ten se dostal k volnému hráči, který však svojí ránu poslal vedle naší brány. Do první naší příležitosti se dral od vlastního pokutového území Abrham, sice dokázal projít přes tři protihráče, ale ve finální fázi mu balón utekl za brankovou čáru. V sedmé minutě se domácí prosadili rychlou narážečkou, ale zakončení směřovala pouze nad naši branku. Poté se do dalšího náznaku šance dral Landvojtovič, ale předkopnutý míč mu uzmul jeden z obránců. V jedenácté minutě Hafenrichter na polovině hříště předskočil útočícího hráče a získal balón, se kterým postupoval na bránu a po narážečce s Klemptem se dostal před brankáře, ale umístěnou střelou nastřelil pouze tyč. Následovali dva trestné kopy na každé straně jeden, ale domácí nastřelili jen dobře postaveného Muláčka a my pálili nad branku. V patnácté minutě se do veliké šance dostal Urban, již obešel i brankáře, ale z branky míč vykopl jeden z obránců. Za minutu Landvojtovič pokazil přihrávku a nabídnul tak střelecký pokus domácím, ale s tím si poradil Hnízdil. V sedmnácté minutě přišla i první branka utkání. Z brankové čáry domácí dokázali přihrát na první tyč, kde čekal kladenský hráč a z první míč nechytatelně uklidil pod břevno naší brány.

V úvodu druhého poločasu se dostal do šance Urban, ale střelu na bližší tyč pokryl domácí brankář. V páté minutu Abrham vypíchl míč na polovině hřiště a postupoval dopředu, poradil si s vyběhnuvším brankářem a nahrál Klemptovi, který ten trestuhodně přestřelil odkrytou bránu. Poté přišlo několik šancí Kladna, nejdříve Veselý ve skluzu mířil vedle a zkaženou rozehrávku si Hnízdil napravil povedeným zákrokem. Hnízdil míč dokázal vytěsnit na roh i po trestném kopu Kladna. Ve čtrnácté minutě musel Hnízdil předvést svůj reflex, když vyrážel tečovanou střelu od Muláčka. Následovala poté naše akce, Landvojtovič nádherně našel volného Radu před brankou, ale ten nezkrotil míč a ten mu utekl. V osmnácté minutě to bylo již o dvě branky, když se kolem Urbana přehnal jeden z domácích a bez problému prostřelil Hnízdila. Alespoň čestný zásah mohl zařídit Blanda, ale dorážka na zadní tyči skončila na brankáři Kladna.

Sestava: Hnízdil (Sapík) – Hafenrichter©, Blanda, Abrham, Rada, Urban, Muláček, Landvojtovič, Klempt