RSC Čechie Slaný – Foboz Slaný 6:5 (6:2)

Autor: , 17.10.2011

V prvním domácím utkání v BIOS aréně jsem v utkání dvou rozdílných poločasů udrželi vedení nad mohutně finišujícím Fobozem a připsali si tak první tři důležité body ve Středočeském krajském přeboru, kde mimochodem mají všechny týmy alespoň jeden bod a dvě vítězství po dvou kolech pouze jeden z nich – AFC Kralupy nad Vltavou. Reportáž z nedělního dopoledne přináší Kuba Macák.

Příští utkání sehrajeme v pátek 21.10. od 18:00 v Neratovicích s domácím Olympikem Mělník „B“, kde budeme působit jako předzápas druholigovému utkání Mělník – Hradec Králové.

Do utkání jsme vstoupili aktivně, hned v první minutě Urban nastřelil tyč a v té samé minutě Zelenka poprvé rozvlnil síť v brance Fobozu. 1:0. Do dvoubrankového vedení nás poslal Klempt, když se ujala jeho střela na vzdálenější tyč. 2:0. V šesté minutě u postranní čáry propadl Koníček a jeho hráč nastřelil tyč, následnou dorážku však naštěstí namířil mimo branku. V osmé minutě svůj reflex předvedl brankář hostí, který vyrazil pokus Zelenky. Za minutu se mohl prosadit Hora, ale sám na zadní tyči mířil nad. Ale za další minutu, to bylo již o tři branky. Chvoj poslal střílený míč před branku, kde ho do sítě tečoval Koníček. 3:0. V té samé minutě se individuálně prosadil také Urban. 4:0. Za další minutu si Chvoj poradil s obráncem a obešel i brankáře, ale místo prázdné brány trefil sít za ní. Poté jsme měli štěstí, protože pokus hostí zastavila spojnice tyče a břevna naší brány. V minutě sedmnácté se už ale hosté prosadili. První pokus Jochman ještě vyrazil, ale na dorážku byl již krátký. 4:1. Čtyřbrankové vedení nám záhy vrátil Zelenka, jenž se prosadil střelou po autu. 5:1. Další tutovku spálil Chvoj, který sám před odkrytou bránou trefil tyč. To samé se záhy povedlo Klemptovi a tak minutu před koncem hosté snížili střelou na bližší tyč. 5:2. Ale tři vteřiny před koncem se prosadil Hora a poločas tedy skončil 6:2.

I druhý poločas začal naší velikou šancí, ale Urbanův pokus vykopl z brankové čáry jeden z obránců. Záhy se mohli prosadit hosté, ale jejich pokus skončil na tyči. Po chybě Koníčka šli hosté do brejku 3 na 2, ale zakončili vedle. Další pokus hostí vyrazil Jochman. V šestadvacáté minutě se však hosté již dokázali prosadit, když využili další dorážky v těsné blízkosti Jochmana. 6:3. Za minutu přišla další branka, tentokrát se ujalo bodlo k tyči. 6:4. Mohlo být ještě hůře, ale volný hráč před Jochmanem si s naším brankářem neporadil. Další šanci Fobozu vykopával Zelenka z brankové čáry. Ve třicáté minutě se mohl prosadit Koníček, ale jeho pokus k tyči vyrazil hostující brankář a za minutu tyč nastřelil Urban. Poté nás podržel Jochman, který vyrazil míč na břevno. Následně Urban opět trefil tyč. Poté hosté opět nastřelili břevno, kdy se hráč Fobozu krásně trefil z první. Minutu před koncem po další chybě šli hosté ve třech na dva a tuto šanci využili. 6:5. To ale bylo nakonec vše a my si mohli připsat důležité tři body.

Sestava: Jochman – Urban©, Zelenka, Klempt, Hora, Chvoj, Koníček