SK OLYMPIK MĚLNÍK B – RSC ČECHIE SLANÝ 3:11 (2:6)

Autor: , 12.10.2013

Druhé kolo KP nás poslalo na palubovku rezervy druholigového Mělníka. Už před utkáním jsme věděli, že utkání nebude jednoduché. Trenér Žák měl navíc problém se složením sestavy. I když jsme v týdnu posílili o další tři hráče, a to jmenovitě Juraje Stolára, Lukáše Noska a Charlese Mbumastona (všichni tři k nám přišli z kladenského Bressonu), zranění či nemoc postavila mimo hru Horu, Hrubika, Zelenku, Hlavu a právě Stolára. K utkání jsme tudíž museli nastoupit jen v sedmi lidech do pole. Smůla bohužel pokračovala a při rozcvičení se zranil i veterán Chadima.

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1393918_10151958956541489_764597620_n.jpg

Přestože jsme museli do utkání nastoupit jen o šesti hráčích, již v deváté minutě jsme vedli 0:4. Náš nástup zjevně zaskočil i futsalisty Mělníku. Trenér Žák naordinoval svým svěřencům precizní obranu a rychlé protiútoky, což nám vycházelo. Do poločasu se oba týmy trefily ještě dvakrát a tak se do kabin šlo za stavu 2:6. Mohlo být ještě veseleji, jenže kanonýr Průcha zahodil dva desetimetrové kopy a to samé, byť „jen“ jednou předvedl Kozák.

Do druhé půle vstoupil Olympik aktivněji, ale naše obrana si vždy věděla rady a když ne, byl na svém místě skvěle chytající Vošmík. Ač soupeř stupňoval tlak, byli jsme to by, kdo skóroval a udeřil tak ránu, ze které se Mělník již nevzpamatoval. Zaslouženě jsme si tak došli pro tři body. Největší zásluhu na vítězství měl brankář Vošmík, jenž přiváděl útočníky Mělníku k šílenství. Jako poslední se v utkání trefil Švásta z penalty a stanovil tak skóre na konečných 3:11 pro naše barvy. Nutno ještě poznamenat, že Průcha v druhém poločasu neproměnil ani čtvrtý desetimetrový kop pro Čechii.

Sestava: Vošmík – Průcha, Kozák, Bůžek – Švásta, Kvapil, Nosek – Chadima

Brnaky: 17. Gabčo (Vála), 20. Gabčo (Vála), 39. Gabčo (Vála) – 3. Kvapil (Vošmík), 4. Švásta (Bůžek), 8. Nosek (Bůžek), 9. Kozák (Kvapil), 19. Nosek (Bůžek), 20. Kozák, 28. Kvapil (Vošmík), 29. Bůžek (Kvapil), 31. Kozák, 38. Švásta (Kvapil), 40. Švásta

Více o 2.kole KP na FA zde.