RSC ČECHIE SLANÝ – ATMOS FK BĚLÁ P. BEZDĚZEM 9:6 (3:2)

Autor: , 13.11.2013

V šestém kole KP na naši palubovku zavítal celek z Bělé. Podle postavení v tabulce to měl být jednoduchý zápas, jenže to jsme se poněkud zmýlili… Hosté dorazili jen v pěti hráčích do pole s jasnou defenzivní taktikou, která jim dlouhou dobu vycházela.

Do utkání se nám opět povedlo vkročit dobře, když hned v první minutě skóroval Průcha. Bohužel se poté Běla zatáhla na vlastní polovinu a nám se do tohoto bloku nedařilo dostat. Hostům tato situace vyhovovala a sem tam vyráželi do rychlých protiútoků. Bohužel pro naše barvy dva proměnili a tak v 10. minutě jsme prohrávali 1:2. Jak bývá v posledních utkáních u nás zvykem, nedokážeme proměňovat vypracované šance, což nás značně poznamenává. Naši smůlu protrhl opět až Průcha, který v 13. minutě vyrovnal na 2:2. Klid do našich řad pak přinesl zkušený Chadima, jenž si narazil s Kvapilem a zakončoval do prázdné brány. Poločas jsme tak vyhráli 3:2.

Druhé dějství pokračovalo ve stejném duchu, tudíž v našem dobývání tvrze zvaná Bělá – ovšem s jediným rozdílem, že se nám konečně dařilo proměňovat šance, i když spoustu dalších jsme jich znovu zahodili. Postupným navyšováním skóre jsme se dostali až na stav 6:2 a jak bývá v Čechii zvykem, opět jsme dokázali vyhraný zápas dokonale zdramatizovat. Po našich hrubých chybách hosté třikrát skórovali a dostali na k nám na rozdíl jediné branky. Naštěstí nám to i tentokrát vyšlo, my jsme i přes ztrátu koncentrace dokázali utkání po dalších brankách Hlavy, Chadimy a Hory dovést do úspěšného konce a mohli se tak radovat ze tří bodů.

Sestava: Vošmik – Průcha, Kvapil, Chadima, Hora, Nosek, Jiránek, Hlava

Statistika: 1. Průcha, 13. Průcha (Hlava), 17. Chadima (Kvapil), 23. Průcha (Kvapil), 26. Průcha (Kvapil), 29. Hora (Průcha), 31. Hlava (Chadima), 34. Chadima (Kvapil), 38. Hora (Chadima)

Více o 6.kole KP zde: