RSC ČECHIE SLANÝ – MBV MLADÁ BOLESLAV 14:8 (9:3)

Autor: , 27.11.2013

V 8.kole KP na naši palubovku zavítal celek MBV Mladá Boleslav. Poprvé v našem dresu se letos objevila avizovaná letní posila, Juraj Stolár, který se po dlouhém zranění opět dostává do hry. Hostují celek pro nás připravil nemilé překvapení, když jeho bránu hájil Daniel Hnízdil, dlouholetý hráč Olympiku Mělník. Avšak i přes tento fakt jsme dokázali zvítězit a připsat si po prohře s Celtikem další důležité tři body.

Zprvu nic nenasvědčovalo, že by se utkání mělo změnit na střelecké závody. Hosté hráli dobře a po dlouhé době jsme narazili na velmi kvalitního soupeře. Jenže již v prvním poločase se projevila naše zkušenost, kdy jsme využívali mezery v obraně hostí, kteří se snažili hrát dopředu. Hosté si sice vypracovali také spoustu šancí, ale vždy ztroskotali na dobře chytajícím Vošmikovi. A tak poločasové skóre jednoznačně vyznělo pro nás v poměru 9:3, kdy se dvěma brankami uvedl Stolár.

Druhý poločas byl, jak již v našem podání bývá obvyklé, podobný těm v předcházejících utkáních. Místo toho, abychom přidali další branky a v klidu utkání dohráli, jsme nechali hostům prostor, aby se pokusili utkání zdramatizoval. Naštěstí jsme však tentokrát nástup hostí stačili zachytit včas a zatrhnout ho.

Sestava: Vošmik – Bůžek, Kvapil, Chadima, Průcha, Hlava, Nosek, Hora, Švásta, Jiránek, Stolár

Statistiky: 4. Průcha (Bůžek), 4. Vlastní, 7. Průcha (Bůžek), 10. Chadima (Kvapil), 13. Stolár, 14. Hora (Hlava), 16. Hora (Jiránek), 17. Průcha (Bůžek), 19. Stolár, 22. Kvapil (Hlava), 23. Nosek (Jiránek), 31. Průcha (Chadima), 33. Stolár, 40. Kvapil (Hlava)

Více o 8. Kole KP zde: