PRVNÍ VENKOVNÍ VÝHRA – PORAZILI JSME TŘEBENICE

Autor: , 4.12.2014

Osmé kolo DIVIZE A nás poslalo v neděli večer do Lovosic, kde svá utkání hrají Třebenice. Domácí byli v zápase favoritem, přeci jen již nasbírali 10 bodů. Na nedělní večer jsme si však pro naše příznivce připravili milé překvapení, když se do týmu vrátila dlouholetá opora, do pátku ještě hráč ligového Kladna, Pavel Hafenrichter a i s jeho pomocí jsme dokázali zvítězit a přivézt domů veledůležité tři body.

Ludis Team Třebenice – RSC Čechie Slaný 2:4 (1:0)

O tom, že domácí jsou favorité utkání nás dlouho nemusel nikdo přesvědčovat. Hned od první minuty na nás nasadili presink, který nám zabraňoval rozehrávku, a tak jsme se museli uchýlit k dlouhým nahrávkám na naše útočníky. Domácí ovšem velmi dobře bránili a téměř k ničemu nás nepustili. Využívali své rychlostní vybavenosti a velmi často provětrávali naši obranu. V třinácté minutě přišla i první branka, kdy jsme se snažili před naším pokutovým územím hrát konstruktivně a to se nevyplatilo. Paradoxně nám obdržená branka pomohla, ještě více jsme zlepšili obranu, ale hlavně jsme zpřesnili hru dopředu, což nám přineslo několik šancí. Ty však bohužel vždy skončily na domácím brankáři. A tak poločas skončil nejtěsnějším možným rozdílem v náš neprospěch.

Druhou půli jsme pokračovali ve velmi dobré obraně, na náš tým až nečekaně kvalitní, a snažili se vyrážet do rychlých brejků. Poločasová promluva navrátivšího trenéra Žáka pomohla a po ukázkové práci Hafenrichtera mohl první branku vsítit Kvapil -1:1. Běžela 29. minuta. O minutu poté se Hafenrichter uvolnil znova, narazil si míč s Kvapilem a poslal nás do vedení. Po inkasované brance domácí ještě více přidali a naše obrana se měla co otáčet. Skvěle chytající Vošmík nás ovšem v tuto chvíli držel. Klid nám pak přinesl Vašák, jenž vypíchl míč, šel sám na brankáře, aby našel ještě lépe postaveného Kvapila a ten do prázdné brány neměl problém – 1:3. Definitivní klid nám dodala branka Stolára, jenž se snad poprvé v zápase nesnažil o technickou střelu, ale použil klasické bodlo, na které byl domácí brankář krátký. Domácí dokázali ještě ve 40. minutě snížit na konečných 2:4, ale ani tato branka nám nezkazila radost z první venkovní výhry.

Branky: 29. Kvapil (Hafenrichter), 30. Hafenrichter (Kvapil), 36. Kvapil (Vašák), 38. Stolár (Chaloupka)
Sestava: Vošmík – Hafenrichter ©, Kvapil, Chadima, Vašák – Stolár, Jiránek, Švásta, Chaloupka

Ostatní výsledky 8.kola a průběžná tabulka na FA.