VE SLÁNSKÉM DERBY DOMÁCÍ VÝHRA NAD SILNÝM HRASLEM

Autor: , 15.2.2015

V 17.kole DIVIZE A nás čekal na domácí palubovce silný celek HRASL Slaný, který nás na podzim drtivě deklasoval a my mu tedy tímpádem měli co vracet. Ač byl náš soupeř ve slánském derby jasným favoritem a my opět s torzem, neboť chyběli Kvapil, Chadima, Vašák, Hlava a Chaloupka, dokázali jsme mu podzimní porážku vrátit a v krásném futsalovém utkání zvítězili 7:4.

RSC Čechie Slaný – HRASL Slaný 7:4 (3:3)

Od úvodního hvizdu se hrál velmi kvalitní futsal, k němuž přispívali oba aktéři zápasu. Hra byla rychlá, měla spád, akce pohledné a v 7.minutě přišla i první branka utkání, jíž vstřelil nechytatelnou bombou pod břevno Švásta – 1:0. Soupeř však během chvíle vývoj utkání otočil. Nejprve v 8.minutě vyrovnal a hned vzápětí v 9.minutě šel do vedení 1:2. Pět minut před koncem první půle to byl ale opět výborně hrající Švásta, který srovnal na 2:2 a aby toho nebylo málo, v 16.minutě se z přímého kopu trefil Jiránek. Vedli jsme 3:2 a měli další vyloženou šanci, jenže sudí přehlédli soupeřovu ruku, díky níž naše tutovka skončila na tyči. Z protiútoku jsme pak inkasovali a tak poločas skončil smírně 3:3.

Začátek druhého poločasu však patřil nám a Stolár ve 21.minutě vrátil našim barvám vedení – 4:3. Opět se hrálo nahoru dolů, velmi pohledný futsal se šancemi na obou stranách, přitom velmi slušně a korektně. Ve 28.minutě skóroval dotřetice Švásta – 5:3 a tři minuty nato dal naší šestou branku Stolár. Za stavu 6:3 jsme už pomalu začali věřit, že bychom utkání mohli dotáhnout do vítězného konce, ale byla to dlouhá desetiminutovka, kdy výborně hrající soupeř zapnul na plné obrátky. Skóre zápasu se však měnilo až v poslední minutě. Nejprve si smolně vstřelil vlastní branku Jiránek, aby několik vteřin před závěrečným hvizdem skóroval přes celé hřiště do prázdné branky hostí veterán Bůžek a upravil tak na konečných 7:4.
Ziskem cenných tří bodů jsme se vrátili na páté místo tabulky DIVIZE A.

Sestava: Vošmík – Průcha ©, Hora, Stolár, Jiránek, Švásta, Bůžek

Statistky přineseme v některé z dalších novinek, další výsledky a tabulku DIVIZE A najdete zde.