DRTIVÁ VÝHRA NAD POSLEDNÍM A DŮLEŽITÉ TŘI BODY

Autor: , 22.1.2016

V prvním domácím utkání letošního roku jsme na naší palubovce přivítali poslední celek tabulky DIVIZE A, jemuž jsme měli co oplácet. Jediný bod, který dosud získal, byl totiž bohužel za remízu s námi. Po jednoznačné výhře rozdílem třídy dnes opravdu netušíme, jak nám tento soubor mohl 16.října loňského roku vzít body.

RSC ČECHIE SLANÝ – RELAX ÚSTÍ NAD LABEM 12:3 (5:0)

V utkání bylo od začátku jasné, kdo bude mít otěže zápasu ve svých rukou. Relativně dlouho jsme se však nemohli střelecky prosadit a zahazovali šance, až v osmé minutě vstřelil naší první branku Mrština a ještě v té samé upravil Caizl na 2:0. Góly nám dodaly klidu, ve 14. minutě zvýšil na 3:0 Chaloupka a v samotném závěru pak Mrština s Průchou upravili poločasové skóre na 5:0, přičemž jsme ještě během první dvacetiminutovky trefili několik tyček.

V druhé půli jsme sice zkraje trochu zaspali a dovolili hostům vstřelit dvě branky, ale ještě ve 24.minutě, po inkasování druhé z nich, opět navýšil Jiránek naše skóre a dvě minuty nato nám dodal Stolár opět klid a především znovu pětibrankový náskok. Jak nám hosté nestačili již od samotného úvodu, začali v této fázi postupně odpadat, byť přeci jen vstřelili jinak spolehlivě chytajícímu Pflégrovi z našeho B-týmu, který polapil i dva desetimetrové kopy, ještě jeden gól. Na naší straně se pak blýskl čistým hattrickem skvěle hrající Mrština a ve 36.minutě jsme vedli 10:3. Zápas byl již jen otázkou skóre, které navzdory dalšímu přívalu tyček hostující svatyně dokázali navýšit Švásta a Průcha na konečných 12:3. Kdyby se počítaly i tyče, svítila by na ukazateli skóre dvacítka. Na „kdyby“ se však nehraje. Získali jsme povinné tři body nad účastníkem, který jen potvrdil, proč je na posledním místě tabulky – byl to jeden z nejslabších týmů, který u nás za poslední roky hrál, ale body před příštím těžkým utkáním v Liberci velmi důležité. Více info o utkání včetně statistik v příští novince.

Branky: Mrština 5, Průcha 2, Stolár, Caizl, Švásta, Chaloupka, Jiránek

Sestava: Pflégr – Chadima, Hafenrichter, Průcha, Švásta, Jiránek, Caizl, Mrština, Chaloupka, Stolár; trenér: Žák