PROHRA NA PALUBOVCE DRUHÉHO TÝMU TABULKY

Autor: , 21.2.2016

V 17.kole DIVIZE A jsme podruhé v řadě zavítali na hostující palubovku, tentokrát na sever Čech do Chomutova, kde hraje svá domácí utkání místní Baník, druhý tým tabulky. Bohužel jsme nenapodobili minulé kolo, kdy jsme vezli body z Dobřichovic a připsali si naopak desátou porážku v sezóně. Sestavu jsme museli doplnit dvěmi novými hráči – jednalo se o hostujícího kladenského veterána Hlaváče a teprve šestnáctiletého dorostence Řeháka. Níže přinášíme report vedoucího týmu Jakuba Macáka, dole pak najdete ofiko reportáž divizního webu a statistiku utkání.

FC Baník Chomutov – RSC Čechie Slaný 9:6 (3:1)

Ihned od začátku bylo jasné, že nás na domácí palubovce druhého týmu tabulky nečeká nic jednoduchého. Rozhodli jsme se tak začít utkání s dobrou defenzívou a rychlými protiútoky. Tento plán nám skvěle vyšel v 6. minutě, kdy se prosadil Mrština a poslal nás do vedení. Domácí sice vedli na držení míče, ale kromě jedné tutovky si nevytvářeli žádné šance. A byl to mladík Řehák, jenž se ocitl sám před brankářem a mohl nás poslat do dvoubrankového vedení, ale trefil pouze domácího brankáře. A tak přišel trest v podobě vyrovnání, psala se 12. minuta. Bohužel jsme nedokázali využít ani další šance, kdy především veterán Bůžek dělal domácím velké problémy. Zato chomutovští své šance využili a šli do kabin s dvoubrankovým vedení 3:1.
Druhý poločas pokračoval v podobném duchu jako ten první. Dobrá obrana a rychlé protiútoky. Tento způsob hry však ukončila 25. minuta, kdy nejdříve domácí a následně my vsítili branku. A poté začala klasická hra nahoru a dolů, kdy se měnili šance na obou stranách, ale domácí je dokázali proměňovat. My ne… Nebylo tak divu, že v 34. minutě to bylo již 7:3. Následně snížil Chadima, ale ihned po rozehrání přišel další gól do naší branky. O minutu později dokonce i devátá. My již dokázali jen dvěmi brankami kosmeticky upravit skóre, takže konečné skóre skončilo na stavu 9:6.

Branky (asistence): 12. Minařík Petr (Špicar Patrik), 16. Micák Štefan (Špicar Patrik), 19. Minařík Petr (Nový Petr ml.), 24. Minařík Petr, 28. Minařík Petr (Nový Petr ml.), 33. Špicar Patrik (Minařík Petr), 34. Špicar Patrik (Minařík Petr), 37. Nový Petr ml. (Minařík Petr), 38. Minařík Petr (Nový Petr ml.) – 6. Mrština Bohumil, 25. Jiránek Jakub, 32. Bůžek Luboš, 37. Chadima Miroslav, 39. Hlaváč Petr (Jiránek Jakub), 40. Caizl Pavel (Řehák Zdeněk)
ŽK: Micák Štefan – Hlaváč Petr

FC Baník Chomutov: Brič Jan – Nový Petr ml., Micák Štefan, Špicar Patrik, Minařík Petr, Farář Martin, Bundzík Martin, Tran Tien Thanh, Boček Jan
RSC Čechie Slaný: Vošmík Petr – Chadima Miroslav ©, Bůžek Luboš, Caizl Pavel, Jiránek Jakub, Švásta Ondřej, Mrština Bohumil, Řehák Zdeněk, Hlaváč Petr Nejlepší hráči: Minařík P. (Baník), Bůžek L. (Čechie), Nový P. ml. (Baník)

Baník porazil Čechii, po pomalejším rozjezdu začal úřadovat Minařík. Úvod utkání vyzněl trochu překvapivě pro hosty, kteří se více dostávali do zakončení, ovšem k brance to nevedlo. Prosadili se až v 6 minutě z PVK. Tato branka ale nakopla domácí hráče, postupně převzali iniciativu a Minařík začal své galapředstavení. Do poločasové přestávky si již hostitelský favorit odnesl dvoubrankový náskok. Také po změně stran měli více ze hry domácí, k Minaříkovi se přidali Špicar s Novým P. ml., tato trojice zařídila všechny branky. Postupně se domácí hráči propracovali až k vedení o pět branek, až v závěru trochu polevili a dovolili tak soupeři trochu zkorigovat nepříznivý stav. Minařík nakonec k 5 brankám přidal i tři asistence. Pátá výhra Baníku ze šesti odvetných kol znamená potvrzení druhého místa v soutěži, jeho kapitán Nový p. ml. bodoval již ve 12 utkáních v řadě. Čechie v posledních šesti utkáních vybojovala jen dvě výhry a nyní je těsně nad sestupovým pásmem, zatím s dostatečným sedmibodovým náskokem.