PARÁDNÍ FUTSAL & VÝHRA V DERBY S HRASLEM – 8:6

Autor: , 5.3.2016

Stejně jako na podzim bylo i odvetné utkání slánského derby mezi naším celkem a týmem Hraslu Slaný oslavou futsalu a nádherným sportovním zážitkem. V neděli 28.2. večer se hrál ve slánské hale BIOS v 19.kole DIVIZE A parádní zápas se vším všudy. Bylo to napínavé utkání plné krásných futsalových momentů, hrálo se bojovně, ale čestně a v duchu fair-play a my byli šťastnějším týmem, který zvítězil – byť je pravda, že kromě výsledku jsme nastřelili asi šest tyček. Z chování našich soupeřů by si pak měly některé jiné futsalové celky, jako třeba náš poslední domácí soupeř, brát příklad. Zápas byl prostě reklamou na futsal.

Hrasl Slaný – RSC Čechie Slaný 6:8 (4:4)

Od úvodu se hrál rychlý pohledný futsal „nahoru dolů“ se šancemi na obou stranách a byli to domácí, kteří se v 5.minutě po skrumáži před naší bránou radovali z první vstřelené branky – 1:0. My gólově odpověděli ve 12.minutě, kdy po přihrávce našeho brankáře korigoval Hafenrichter – 1:1. Prakticky hned po rozehrání se nechytatelnou střelou prosadil náš Chaloupka a my vedli 1:2. Ve 13.minutě však to samé předvedli domáci a během jedné minuty otočili dvěma brankami stav utkání ve svůj prospěch – 3:2. Ve 14.minutě pak vybídl opět skvěle hrající Mrština ke skórování Kvapila a náš kanonýr se nemýlil – 3:3. Měli jsme další šance, nastřelili několik tyček, ale do vedení šel opět náš soupeř, když v 19.minutě ztrestal naší minelu – 4:3. Běžela ta samá minuta, když domácí zfaulovali v pokutovém území našeho útočníka Stolára a sám postižený penaltu s přehledem proměnil. Poločas skončil 4:4.
Po přestávce jsme se ve 22.minutě ujali Průchou vedení 4:5 a čtyři minuty nato zvyšoval Stolár na 4:6 pro nás. Měli jsme i další možnosti na skórování, ale nedali jsme a naopak inkasovali, když po naší fatální chybě v obraně ve 29.minutě domácí snížili na 5:6. Minutu nato nám naštěstí vrátil klid naší sedmou branku kanonýr Kvapil. Stavem 5:7 byli jinak výborně hrající domácí zjevně zaskočeni, ale takticky jsme soupeře v této fázi utkání jasně přehrávali. Nastřelili jsme další tyčky a měli další šance, stejně jako hrozili svými průniky a střelami z dálky domácí. Pět minut před koncem však vsítil Stolár veledůležitý osmý gól a mysi ve vypjatém závěru už výhru dokázali pohlídat. Domácí již jen v 37.minutě snížili na končených 6:8. Důležitá výhra a důležité body, které by snad měly a mohly znamenat záchranu. Tu můžeme potvrdit v příštích zápasech s Třebusicemi a rezervou Mělníka.
Více info o utkání – tabulka a statistiky v příští novince.

Branky: 3x Stolár, 2x Kvapil, Chaloupka, Hafenrichter, Průcha

Sestava: Kudrna – Hafenrichter ©, Jiránek, Stolár, Chaloupka, Průcha, Kvapil, Mrština, Švásta, Bůžek; trenér: Žák