PO VELKÉM BOJI VÝHRA 6:2 NAD BRANDÝSKEM

Autor: , 16.10.2016

Po výhře na palubovce Rakovníka jsme ve druhém kole nastoupili v domácí hale proti silnému celku FC Brandýsek a rozhodně jsme nebyli ve zcela optimální sestavě, navíc jsme neměli ani kompletní dvě čtyřky. Hosté byli naopak velmi nepříjemným a těžkým protivníkem a samotný zápas byl spíše urputným bojem bez nějaké větší futsalové krásy, místy zbytečně vyhecovaným. Utkání bylo vyrovnané, ale poslední pětiminutovka byla zcela v naší režii a defacto rozhodla. Celkový výsledek 6:2 může vypadat jednoznačně a svým způsobem neodpovídá zcela přesně průběhu utkání, ale takový je futsal. Po vydařené závěru, který patřil nám, zůstaly tři body doma zaslouženě.

RSC Čechie Slaný – FC Brandýsek 6:2 (3:2)
Utkání bylo od úvodního hvizdu oboustranně velmi vyrovnané a spíše bojovné, než pohledné. První branka padla v šesté minutě do naší sítě, ale další průběh nijak zásadně neovlivnila. Navíc bylo po pěti minutách srovnáno, když přihrávku Chadimy zužitkoval Stolár. Po rozehrání a několika dalších vteřinách jsme bohužel opět inkasovali, ale o minutu později nahrál Vrchlavský před brankovou čáru Stolárovi a ten vyrovnal na 2:2. Všechny tyto branky padly v rozmezí dvou minut, aby se poté nedělo nic zásadního, co by stál za nějakou větší zmínku, která by vybočovala ze standardu urputného boje. Až ve 24.minutě po Švástově přihrávce dokompletoval náš střelec Stolár svůj hattrick a protože jsme jednogólový náskok do konce prvního poločasu uhájili, skončila půle 3:2.

A ve druhém dějství se obraz hry nijak zásadně nezměnil. Velká bitva bez větších šancí na obou stranách a pokud nějaká přišla, řešili vše s přehledem oba brankáři. Sice jsme nastřelili tyč, ale také bohužel hodně faulovali a v poslední desetiminutovce soupeři nabídli možnost dvou desetimetrových kopů. Kudrna však oba spolehlivě zneškodnil. Po druhém neproměněném kopu došlo navíc na rozhodující okamžik utkání, kdy se „lámal chleba“ a Švásta po nahrávce od Kubenky zvýšil na 4:2. Byla to velmi důležitá branka. Když minutu poté její střelec vybídl ke skórování Mrštinu, jenž zvýšil na 5:2, bylo defacto rozhodnuto. Poslední tečku za utkáním a povedeným závěrem zápasu v naší režii udělal opět Švásta, když v posledních vteřinách usměrnil do branky výkop našeho brankáře Kudrny a pečetil tak na konečných 6:2.

Střelci : Stolár 3, Švásta 2, Mrština
Sestava: Kudrna – Chadima ©, Švásta, Kubenka, Zelenka, Stolár, Vrchlavský, Mrština; trenér Žák

Více info včetně podrobné statistiky přineseme v některé z dalších novinek.