BODY ZŮSTALY DOMA – DŮLEŽITÁ VÝHRA NAD TŘEBENICEMI

Autor: , 4.12.2016

Byla to v 9.kole DIVIZE A velká bitva a na výhru nad posledními Třebenicemi jsme se opravdu hodně nadřeli a zápas rozhodli až v poslední desetiminutovce. Hosté vůbec nepůsobili dojmem, že proti nám hraje poslední tým tabulky, zejména fotbalový ligista Potočný, hrající za Teplice, nám zle zatápěl a brankář Třebenic s pomocí tyčí a naší smůly při koncovce přiváděl naše útočníky k zoufalství. Utkání bylo jak na houpačce, dvakrát jsme prohrávali, ale nakonec jsme ho vůlí a disciplínou dotáhli do vítězného konce a veledůležité tři body, kterými jsme přerušili sérii čtyř porážek v řadě, zůstaly doma.

RSC Čechie Slaný – Ludis Team Třebenice 9:5 (4:3)

Do utkání jsme vstoupili aktivněji a už ve třetí minutě Kubenka nekompromisně skóroval. Jenže hosté se brzy rozkoukali a než jsme se nadáli, prohrávali jsme po první desetiminutovce 1:3. Obratem jsme však srovnali, když nejprve v 11.minutě s míčem protančil Kvapil po Chadimově nahrávce v pokutovém území až do sítě a minutu nato opět výborný Kubenka po asistenci Stolára vyrovnal. Byl to velký boj, v němž jsme měli více ze hry a byli futsalovější, ale hosté hrozili svými smrtícími brejky a na obou stranách vynikali oba brankáři. Zatímco hostujícímu pomáhaly často i tyče, náš Kudrna předvedl několik fantastických zákroků. Když už vše vypadalo, že poločas skončí smírně, vstřelil před koncem první půle po přihrávce Stolára branku Jiránek a my vedli 4:3.

Úvod druhého poločasu byl ve znamení naší aktivity a převahy, ale naše koncovka byla žalostná a my nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. A že jich bylo. Hráli jsme daleko aktivněji a soupeře přehrávali, ale bohužel jsme v rozmezí 27. – 28.minuty přišli nejen o vedení, ale i prohrávali poměrem 4:5. V tu chvíli to s námi nevypadalo vůbec dobře a „na koni“ byli tentokráte hosté. Naštěstí jsme dokázali ve 32.minutě vyrovnat. Kvapil přihrál Chaloupkovi a bylo to 5:5. Pak přišla 36.minuta, o níž se asi ještě bude diskutovat, kdy se místo hry věnovali hosté verdiktu rozhodčího, neboť se jim nelíbil rozehraný aut (nedokážeme posoudit), Kubenka přihrál Mrštinovi a ten nám vrátil vedení. Minutu nato zakončoval po akci Průcha – Stolár posledně jmenovaný a na ukazateli skóre se rozsvítil stav 7:5. Byl to v závěru ještě velký boj a definitivum přinesla až poslední minuta, kdy se dvakrát trefil náš nestárnoucí kanonýr Kvapil, jemuž na oba góly nahrával agilní Chaloupka. Výsledek byl pro dobře hrající hosty asi hodně krutý, ale takový je futsal. Vyhráli jsme 9:5 a hodně si oddechli 🙂

Branky: Kvapil 3, Kubenka 2. Stolár, Chaloupka, Mrština, Jiránek

Sestava: Kudrna – Hafenrichter, Kvapil, Kubenka, Stolár, Chaloupka, Jiránek, Mrština, Průcha, Chadima

Více info v dalších novinkách.