KOLÍNŠTÍ HERCI NEUSPĚLI – POSLEDNÍ LETOŠNÍ BODY JSOU DOMA

Autor: , 19.12.2016

Celek SKP Kolín nepatří mezi naše oblíbené týmy (to jak pravidelně několik let jezdil s bílou sadou dresů a nevozil si náhradní si nelze nepamatovat) a poslední utkání první části soutěže to jen potvrdilo. Náš soupeř v 11.kole DIVIZE A přijel bránit, hrát destrukční futsal a předvádět teatrální pády. Už dlouho jsme na naší palubovce neviděli takové herecké výkony, které předváděli hráči Kolína. Futsalový zápas mnoho krásy nepobral a byla to obrovská dřina pro naše hráče. Hosté nakonec doplatili na to, co především v druhém poločase sami praktikovali a my zaslouženě vyhráli.

Fotka uživatele RSC Čechie Slaný - FUTSAL TEAM.

RSC Čechie Slaný – SKP Kolín 7:5 (3:3)

Po oboustranném vzájemném oťukávání udeřil jako první náš soupeř, když ve 4.minutě neudržel Kudrna míč ve svých rukavicích a hosté šli z dorážky do vedení. Kubenka však po přihrávce Mrštiny ještě v téže minutě vyrovnal a poté, co jsme začali získávat mírnou převahu, nás Stolár v 11.minutě poslal do vedení. Hrál se ne zrovna pohledný futsal, stále se přerušovalo, hra se kouskovala, my se bohužel jakoby přizpůsobili destrukční hře hostí a nemohli se prosadit. V rozmezí 16. a 17.minuty nás pak stihl trest za ne úplně dobrou hru, když hosté nejen vyrovnali, ale šli do vedení. Naštěstí prakticky po rozehrání odpověděl skvěle hrající Kubenka. Další branky v první půli již nepadly a stav byl nerozhodný 3:3.

Ve druhém poločase jsme provedli změny ve složení obou čtyřek a do hry šel Švásta, který první půli strávil pouze coby náhradník. Hra se zlepšila, my byli aktivnější a soupeře jsme začali jednoznačně přehrávat. Ve 23. minutě předvedl nejhezčí akci zápasu Mrština, když po sólo úniku přeloboval hostujícího brankáře, a minutu nato vyzval Švásta ke skórování Chaloupku. Vedli jsme 5:3, měli další šance a vše nasvědčovalo tomu, že bychom měli utkání zvládnout. Jenže soupeř vsadil na zvláštní taktiku, kdy se v soubojích začal kácet k zemi neskutečně ochotně. Rozhodčí kolínským hráčům jejich teatrální pády bohužel akceptovali, ti padali k zemi jako hrušky a my bohužel brzy nasbírali pět akumulovaných faulů. V rozmezí 34.- 35.minuty si pak hosté vyprosili dva desetimetrové kopy, přičemž první „faul“ byla neskutečně směšná situace, a k naší smůle oba dva proměnili. Karta se obrátila, my začali být nervózní (psychickou labilitu některých našich hráčů si jistě dokážete představit), začali jsme chybovat, soupeř naopak rapidně ožil. Tři minuty před koncem vzal však na sebe odpovědnost výborný Chaloupka a nekompromisně nám vrátil vedení – 6:5. Zjevně zaskočení hosté opět praktikovali svojí taktiku a padali a padali a padali… Jejich pády však byly neskutečně průhledné a ten ze 40.minuty dal všemu „korunu“. Hostující hráč s číslem 2 (Funda) namísto aby míč odehrál, čekal na půlce na sebemenší kontakt s naším hráčem a s křikem se okamžitě kácel k zemi. Rozhodčí však správně ponechali hru a Chaloupka tak nejen vstřelil čistý hattrick, ale my vyhráli ZASLOUŽENĚ 7:5.

Více info přineseme v další z novinek.

Branky: Chaloupka 3, Kubenka 2, Mrština, Stolár

Sestava: Kudrna – Chadima, Haffenrichter, Chaloupka, Mrština, Kubenka, Kvapil, Jiránek, Stolár, Švásta