NAŠE TORZO BOHUŽEL NA SILNOU SLATINU NESTAČILO…

Autor: , 29.1.2017

Ani další domácí utkání nám nevyšlo. Kvůli kolizi s fotbalem jsme nastoupili v poslepované nekompletní sestavě doplněné Hejkalem z B-týmu a nastoupit musel i trenér Žák, v brance pak nahradil zraněného Kudrnu gólman Vošmík a nutno podotknout, že víc než adekvátně, chytal naprosto výborně. Bohužel to nestačilo a i když byl zápas jako na houpačce a ještě tři minuty před koncem byl stav nerozhodný 6:6, utrpěli jsme nakonec další domácí porážku. Zůstáváme sice sedmí, ale čekají nás těžké zápasy se soupeři z čela tabulky a týmy zespodu se nebezpečně přibližují. Čeká nás ještě velký boj o záchranu.

Fotka uživatele RSC Čechie Slaný - FUTSAL TEAM.

RSC Čechie Slaný – Realvestav Slatina 6:9 (3:5)

Navzdory tomu, že jsme byli silně nekompletní, jsme do utkání vstoupili lépe. Po přihrávkách Mrštiny nás nejprve Stolár ve druhé a po něm Kubenka v minutě třetí poslali do vedení. Hosté za tři minuty kontrovali, ale nedlouho poté Kubenka nekompromisně zvýšil na 3:1. Bohužel jsme téměř hned po rozehrání dostali branku a o dvougólový náskok opět přišli. Hrálo se vyrovnané, velmi pohledné a akční utkání, hra se přelévala sem i tam a diváci se rozhodně nenudili. Závěr první půle jsme však fatálně nezvládli a mezi 17. – 19. minutou třikrát inkasovali. Do šaten jsme šli za nepříznivého stavu 3:5.

Po oboustranně opatrnějším úvodu druhého dějství jsme dokázali ve 24.minutě skóre vyrovnat. To nejprve Stolár proměnil pokutový kop a po něm Mrština po přihrávce Kubenky srovnal. Když dvě minuty poté přihrával Švásta Stolárovi, který vstřelil naší šestou branku a my opět vedli, vypadalo to, že bychom mohli zápas zvládnout. Jenže pak přišla třicátá minuta, která defacto rozhodla celý zápas. Hosté faulovali našeho Kubenku, ale sudí faul neodpískali a neviděli ani, když hráč Slatiny č.77 (Tenkl) úmyslně trefil našeho ležícího hráče míčem do hlavy. Bohužel však již sudí viděli našeho Švástu, který na tento nesportovní zákrok zareagoval strčením do nepotrestaného viníka a obdržel tak následně červenou kartu. Přesilovku jsme sice přežili, ale stála nás hodně sil, vyvedla nás z koncentrace a my ve 32.minutě inkasovali vyrovnávající gól. Když se zápas blížil k zasloužené dělbě bodů, vyrobil necelé tři minuty před koncem hrubou chybu v rozehrávce zkušený Chadima a hosté ji potrestali. Následná hra bez brankáře sice přinesla náš tlak, ale branky padaly bohužel do naší sítě, takže místo zisku alespoň bodu za remízu, která by utkání slušela, jsme prohráli výsledkem ne zrovna spravedlivým – 6:9.

Branky: Stolár 3, Kubenka 2, Mrština

Sestava: Vošmík – Žák, Kubenka, Stolár, Mrština, Švásta, Chadima, Hejkal

Více info přineseme v některé z dalších novinek.