NA ÚVOD DOMÁCÍ PROHRA 4:6…

Autor: , 26.10.2017

V prvním odloženém utkání našeho prvního kola krajského přeboru jsme hostili na domácí palubovce mladíky z kladenského FC Brazil a po krásném a dramatickém boji bohužel v tomto futsalovém utkání prohráli 4:6. V naší sestavě chybělo několik tradičních opor (např. zraněný Průcha či „vykartovaný“ Kvapil) a také ještě naše nové posily, ale i tak jsme byli silnému soupeři rovnocenným partnerem. Utkání, ve kterém jsme nastříleli stejně brankových konstrukcí jako branek, se bohužel zlomilo, když se v druhé půli zranil brankář Vošmík…

22791661_10155812483406489_5511231407720457836_o

RSC Čechie Slaný – FC Brazil Kladno 4:6 (1:2)

Od úvodu na nás mladí kladenští hráči doslova vletěli a jejich agresivní a místy extrémně vyhecovaná bláznivá hra, která vypadala, jak kdyby někteří požili stimulační drogu, nás přinutila se víceméně bránit, ovšem úspěšně a hosté se dlouho nemohli gólově prosadit. To se jim povedlo až po naší chybě v 7.minutě, kdy šli po hrubce Žáka do vedení – 0:1. Odpověděli jsme bohužel pouze nastřelenou tyčkou a ve 13.minutě opět inkasovali, když čisté svědomí opět neměl nešťastník z předešlé branky… Hrál se oboustranně velmi pěkný a líbivý futsal, hosté byli rychlejší a agresivnější, ale my lépe kombinovali a využívali zkušenosti starších hráčů. V 17. minutě jsme se konečně dočkali i my, když Žák přihrál Řehákovi a ten snížil na 1:2. Škoda, že jsme poté nevyužili naše další šance a trefovali pouze brankovou konstrukci. Hostům navíc skvěle zachytal brankář. Náš góman Vošmík měl v závěru také plné ruce práce a i díky jeho skvělým zákrokům se již skóre první půle neměnilo.

I ve druhé půli pokračoval oboustranně pohledný boj plný krásných kombinací a hra se přelévala ze strany na stranu. Měli jsme šance, neboť soupeř evidentně polevil a už nás tolik nenapadal, ale bohužel jsme místo vyrovnání ve 24. minutě inkasovali – 1:3. O dvě minuty později byl však faulován před pokutovým územím hostů náš pronikající Cimrman a Mrština se z trestného kopu nemýlil – 2:3. Opět jsme měli možnost vyrovnat, jenže se tak bohužel nestalo a byli jsme to znovu my, kdo po pěkné akci kladenského celku dostal branku. Po úniku a střele ze strany jsme ve 29.minutě prohrávali 2:4. Minutu poté jsme naopak předvedli krásnou kombinační akci my a po přihrávce Řeháka snížil Žák na rozdíl jedné branky – 3:4. Pak však přišla 32. minuta, pátý gól do naší sítě a především zranění brankáře Vošmíka, kdy po přerušení musel do branky obránce Chadima a bylo jasné, že bez brankáře nejspíš nemáme šanci na úspěch. Při naší power-play jsme navíc defacto ihned po první chybě inkasovali a bylo rozhodnuto. I když jsme v dalších minutách hráli relativně velmi dobře a soupeři již nic nedovolili, povedlo se nám pouze dvě minuty před koncem kontrovat na 4:6. když po přihrávce Mrštiny skóroval Chadima. Tímto stavem utkání skončilo.

Branky: Řehák, Mrština, Žák, Chadima

Sestava: Vošmík – Mrština (c), Chadima, Žák (trenér), Cimrman, Švásta, Řehák, Náprstek