DEVATENÁCTIGÓLOVÁ NADÍLKA PRO DOBŘICHOVICE

Autor: , 13.12.2017

V 10.kole Středočeského krajského přeboru jsme přivítali na naší domácí palubovce v posledním utkáním letošního roku celek Sokol Dobřichovice, který od našich hráčů dostal opožděnou mikulášskou nadílku, když odjížděl potupen devatenácti zásahy. Byl to jednoznačně nejslabší soupeř, s nímž jsme za poslední dobu hráli a nás může těšit velký počet vstřelených branek a velmi dobrá ofenzíva, na druhou stranu je alarmujících devět inkasovaných gólů, z nichž část padá na vrub našich mladých brankářů zaskakujících za chybějící jedničku Kudrnu, kteří nechytili nic navíc. A také je škoda, že jsme nedokázali v závěru vstřelit dvacátou branku – zoufalí hosté by si to víc než zasloužili.

24958809_10155942022576489_8237035007116481810_o

RSC Čechie Slaný – Sokolo Dobřichovice 19:9 (9:3)

Do utkání jsme vstupovali jako jasný favorit a i když jsme zdaleka nebyli kompletní, hned v úvodu jsme prognózy potvrdili, když ve 2.minutě po nahrávce Stolára vstřelil Kroutil úvodní branku – 1:0. Soupeř ještě v té samé minutě dokázal po našem zaváhání odpovědět – 1:1, ale to bylo z jeho strany na dlouhou dobu všechno. Ve 3.minutě nám vrátil vedení Stolár po přihrávce Kroutila a začalo se hrát pouze na jednu branku. Prosadili jsme se ale až v 7.minutě, kdy skóroval Jiránek po asistenci Chadimy a pak jsme začali sázet marným hostům jednu branku za druhou. Trefili se Stolár (Kroutil) a Mrština (Chadima) a my tak za stavu 5:1 značně zvolnili a přestali hrát. A protože se toho hosté chytli na rozdíl od našeho brankáře, který toho naopak příliš nepochytal, bylo to ve 14.minutě rázem 5:3. Opět jsme zapnuli na plné obrátky a v té samé minutě zvýšil po nahrávce Řeháka Volgner na 6:3 a v 16. minutě dával nejdříve na 7:3 Kroutil (asistence Řehák) a z trestného kopu zvýšil na 8:3 Mrština. Minutu před koncem vybídl ke skórování Kroutil Řeháka, který stanovil poločasové skóre na 9:3.

Do druhé půle nastoupil do naší branky Moravec a jestliže Pospíšil nechytil nic navíc, náš náhradní brankář nechytil vůbec nic.. Ve 22.minutě neudržel ne příliš razantní střelu a hosté z dorážky snížili na 9:4. Inkasovaný gól nás opět trochu „nakopl“, Mrština po asistenci Kroutila vstřelil soupeři potupnou desítku, ale hosté opět korigovali – 10:5. Ve 29.minutě se dvakrát trefil Stolár a za tři minuty poté po nahrávce Kroutila Volgner. Za stavu 13:5 se v závěru strhla neskutečná přestřelka, kdy se za nás takto postupně trefili: 36´ Kroutil (Stolár), 36´ Kroutil, 37´Kvapil (Kroutil), 38´Kroutil (Stolár), 39´Kroutil a 39´Stolár (Kroutil). Bohužel jsme mezitím dvakrát inkasovali a v poslední minutě a naprosto zcela zbytečně ještě znovu dvakrát. I když se poslední čtvrtina utkání dohrávala spíše z povinnosti a naši hráči příliš nebránili, rozhodně inkasovaná devítka od tak zoufale slabého celku, jakým byl tým Dobřichovic není nic lichotivého, o mizerném výkonu Moravce nemluvě. Každopádně jsme si připsali do tabulky důležité tři body.

Branky: Kroutil 6, Stolár 5, Mrština 3, Volgner 2, Kvapil, Jiránek, Řehák

Sestava: Pospíšil (Moravec) – Mrština (c), Chadima, Kvapil, Jiránek, Stolár, Kroutil, Volgner, Řehák; trenér: Žák