PO VELKÉ BITVĚ BOHUŽEL PROHRA…

Autor: , 4.2.2018

První letošní domácí utkání, kdy jsme v 16.kole Středočeského krajského přeboru hostili kladenskou Akademii, se nám bohužel nevydařilo a díky našim školáckým chybám a střelecké nemohoucnosti, kdy jsme nedokázali proměnit ani dva desetimetrové kopy a ani kop pokutový, jsme prohráli 6:9…

27628758_10156094558306489_201086972866060981_o

RSC Čechie Slaný – Akademi Kladno 6:9 (5:5)

Lepší vstup do utkání jsme si asi nemohli přát. Už v první minutě sebral hostům míč Kvapil a po samostatném úniku zkušeně skóroval. Minutu poté po asistenci Stolára přidal druhou branku Kroutil, ale zaskočení hosté se postupně probrali a otřepali z úvodního šoku a hra se brzy vyrovnala. Hrálo se bojovné utkání, hra však byla hodně kouskována a přerušována, my bohužel často zbytečně faulovali, a netrvalo dlouho, než jsme vyrobili chybu a nechali hosty v 9.minutě korigovat. Aby toho nebylo málo, během minuty desáté jsme inkasovali dvakrát a rázem prohrávali 2:3. Ve 12.minutě sice vyrovnal krásnou dělovkou po zemi Jiránek po asistenci Švásty, ale byl to právě náš střelec, který vyrobil minutu poté zbytečný faul, náš v pořadí šestý, a hosté měli výhodu desetimetrového kopu. Ten první ještě skvěle chytající Dlouhý zneškodnil, ale po dalším faulu a následném dalším desetimetrovém kopu už na střelu nestačil, takže jsme znovu prohrávali. Po čtyřech minutách se nám však podařilo vyrovnat, když se po výhozu Dlouhého trefil hlavou veterán Kvapil, který přehlavičkoval obránce i brankáře hostů – 4:4. Hosté přestávali vývoj utkání psychicky zvládat a až do konce utkání se začali kácet k zemi víc než ochotně prakticky po každém kontaktu, kdy by se za jejich teatrální výstupy nemuseli stydět ani profesionální herci. Bylo to z jejich strany trapné, ostudné a nedůstojné… V poslední minutě první půle se nám podařil „gól do šatny“, když se po přihrávce Řeháka krásně trefil Kroutil. Bohužel jsme poločasové vedení neudrželi, neboť dvě vteřiny před koncem zbytečně fauloval Kvapil na polovině hostí kladenského hráče a my z nařízeného desetimetrového kopu inkasovali. Půle skončila smírně 5:5.

Úvod druhého dějství byl opět vyrovnaný a velkou bitvou, která se však díky chování hostujícího celku zbytečně vyhecovala. Zejména kapitán hostí místo toho, aby svůj tým uklidnil, se choval jako smyslů zbavený. Ve 23.minutě jsme bohužel ranou pod břevno inkasovali a trvalo hodně dlouho, než jsme dokázali odpovědět. Mezitím opět kouskovaná hra, emoce a zbytečné diskuse s rozhodčími. Ve 30.minutě vyrovnal po přihrávce Mrštiny střelec Kroutil, ale vzápětí jsme bohužel znovu dostali branku. Poté jsme měli výhodu pokutového kopu za faul na Stolára, ale Kroutil penaltu neproměnil. A protože jsme si v dalších a dalších šancí lámali zuby na skvěle chytajícím brankáři Akademie, přišel logicky trest v podobě dalšího gólu do naší sítě a po chvíli jak přes kopírák ještě jednou. V samotném emotivním závěru jsme nedokázali proměnit dva desetimetrové kopy a další vyložené šance, takže jsme po zásluze zůstali bez bodů. Prohráli jsme 6:9.

Branky: Kroutil 3, Kvapil 2, Jiránek

Sestava: Dlouhý – Mrština (c), Chadima, Švásta, Jiránek, Kvapil, Řehák, Kroutil, Stolár, Moravec, Hrůnek; trenér Žák