VÍTĚZNÝ START DO SEZÓNY 👍 PORÁŽÍME KLADENSKÝ BRAZIL ⚽

Autor: , 30.10.2018

Úvodní utkání Středočeského krajského přeboru nám vyšlo nejlépe, jak mohlo. V 1.kole jsme přivítali na domácí palubovce šikovný a ambiciózní celek FC Brazil Kladno, abychom ho po skvělém výkonu, kdy jsme byli většinu utkání jednoznačně lepším týmem, porazili 6:3. Naši hráči předvedli skvělý a disciplinovaný výkon, z výhry máme velkou radost. Reportáž z utkání najdete níže, ofiko report z webu soutěže a další výsledky přineseme v příští novince.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé, baskebalové hřiště a text

RSC Čechie Slaný – FC Brazil Kladno 6:3 (3:1)

Hned v první minutě utkání jsme šli do vedení, když po krásné individuální akci skóroval Kroutil. Byl to nejlepší možný vstup do zápasu. Od úvodního gólu jsme pak byli aktivnější a i když se hrál oboustranně velmi pohledný futsal, měli jsme více ze hry. Po několika našich dalších šancích na sebe nenechala druhá branka dlouho čekat a v 6.minutě po nahrávce Kvapila zvýšil Švásta na 2:0. Soupeř nestíhal, často fauloval, a tak jsme lehce po půli prvního dějství zahrávali desetimetrový kop. Kroutil ho však neproměnil. I hosté čas od času ohrozili naší svatyni, brankář Kudrna ale vše spolehlivě pochytal. V 18.minutě přišel další faul soupeře a další desetimetrový kop. Tentokrát se k jeho exekuci postavil Mrština a bezpečně zvýšil na 3:0. V samotném závěru jsme bohužel polevili z koncentrace a sedm vteřin před koncem poločasu jsme si nechali z dorážky vstřelit zbytečnou branku. Půle skončila 3:1.

Také úvod druhého dějství patřil nám, když ve 23.minutě předvedl krásnou akci Kroutil, který prošel celé hřiště, před brankou našel volného Moravce a ten zvýšil na 4:1. Radost však netrvala dlouho, neboť hosté následující minutu opět z dorážky korigovali na 4:2 a tento kontaktní gól je poměrně dost nabudil. Zlomový okamžik, kdy se pomyslně „lámal chleba“ však přišel ve 27.minutě. Moravec, jeden z našich nejlepších hráčů, vstřelil veledůležitou pátou branku, která nám dodala potřebný klid a vědomí, že zápas dovedeme do vítězného konce. Minutu nato navíc ve skrumáži před brankou hostí přiťukl Mrština Kroutilovi a ten zvýšil na rozdíl čtyř branek. Za stavu 6:2 pro nás začali hrát hosté power play a místy nám zle zatápěli. Kudrna však vytasil několik super zákroků a soupeři ubíhal čas. Navíc jsme i měli další šance na zvýšení skóre. Minutu před koncem neproměnil náš Tylšar další desetimetrový kop. Poslední slovo v utkání tak měli přeci jen hosté, když v poslední minutě korigovali na konečných 6:3. První důležité tři body tak zůstaly doma.

Branky: Moravec 2, Kroutil 2, Mrština, Švásta
Sestava: Kudrna – Mrština (c), Jiránek, Švásta, Kvapil, Kroutil, Moravec, Náprstek, Tylšar; trenér Chadima