DIVIZNÍ PREMIÉRA ZAČALA PORÁŽKOU…

Autor: , 24.10.2019

Po dvou letech strávených ve středočeském krajském přeboru se náš první tým vrátil zpět do DIVIZE A. V domácím utkáním s ústeckým týmem Boca Juniors však bohužel po slibně se vyvíjejícím se první poločase prohrál 3:6. Ze souboje dvou nováčků soutěže jsme tak odešli poražení. Nutno podotknout, že zaslouženě. Níže najdete komentář našeho manažera a vedoucího týmu Ing.Jakuba Macáka, dále pak pozápasové statistiky a také oficiální report z webu soutěže.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé a basketball court

„Utkání začalo oboustranně opatrně, protože ani jeden z týmů nevěděl, co od druhého čekat. A tak jsme to byli my, kdo musel tvořit a snažit se dostat do zavřené obrany hostů. To se nám povedlo hned dvakrát zásluhou Dandy a Volgnera – vedli jsme 2:0. Postupem času se však hosté čím dál více osmělovali, což vedlo ke snížení na 2:1. První poločas nakonec skončil naší výhrou 3:2, kdy se v oboustranně kvalitním a férovém poločasu musel futsal líbit všem divákům.
Bohužel druhý poločas již z naší strany nebyl tak kvalitní… Soupeř postupem času přebral otěže utkání a byl to on, kdo bušil do naší obrany. My se tak jen marně snažili využívat rychlé brejky. V tento čas nás držel Dvořák, nováček v naší bráně, který předvedl nespočet fantastických zákroků. Bohužel naše bezzubost v zakončení nás stála body, když se podařilo hostům nejprve vyrovnat a minutu před koncem jít do vedení. Dvě branky v poslední minutě byly již jen výsledkem naší snahy o vyrovnání,“ říká o utkání Ing. Macák.

RSC Čechie Slaný – BOCA Juniors Ústí n/L 3 : 6 (3 : 2)

Ústecký nováček Boca Juniors si vyšlápl na mladou slánský domácí Čechii a v závěrečné sedmiminutovce otočil skóre na svoji stranu, domácím střelcům velice brzy zvlhl střelecký prach a ztratili rychlé nadějné vedení, hostující Benda si vystřelil hattrick. Úvod vyšel lépe domácímu celku, kdy dvěma slepenými góly Dandy a Volgnera soupeři utekli. Ten se však rychle oklepal a brzy vstřelil kontaktní branku Bendou. Domácím vrátil dvoubrankové vedení svoji druhou trefou Volgner, bohužel pro hostitelský celek to byl poslední přesný zásah. Hosté kontrovali brankou Jelena, a tak domácí šli nakonec do přestávky s těsným vedením. Na další změnu ve skóre se čekalo celých dlouhých 20 minut hry. Hosté již druhý poločas měli ve své režii, ale brankově se prosadili až v závěrečných minutách hry. Jako správný kapitán vzal osud utkání do svých nohou Knor a dvěma góly strhl vedení na stranu nováčka. Domácí se sice vymanili z tlaku soupeře, ale několik dobrých příležitostí nedokázali využít. Vše nakonec definitivně rozhodla poslední minuta, kdy hosté nejprve proměnili 10mPK Bendou a ten ještě několik vteřin před koncem stihl zkompletovat svůj hattrick po rychlém brejku. Čechisté kromě bodů přišli i o svého kapitána Mrštinu, který se zranil ještě před zápasem.

Rozhodčí: Macháček Jiří (8,4), Lutka Josef (8,4) Delegát: Nepil Pavel Diváků: 60 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 20. 10. 2019 Výkop: 11:00 AF: D 3/6 – H 0/4 Fair-play: D 26 – H 26
Branky (asistence): 4. Danda Petr (Hrůnek Miroslav), 5. Volgner Petr (Řehák Zdeněk), 11. Volgner Petr – 7. Benda Jaroslav (Memeti Adrian), 13. Jelen Karel (Slepčík Dalibor), 33. Knor Vasil (Formánek Jiří), 34. Knor Vasil (Slepčík Dalibor), 39. Benda Jaroslav, 40. Benda Jaroslav (Formánek Jiří)
ŽK: Jiránek Jakub – Cibrík Michal
RSC Čechie Slaný: Dvořák Pavel – Jiránek Jakub, Procházka Šimon, Náprstek Radek, Fuksa Matouš, Hrůnek Miroslav, Řehák Zdeněk, Danda Petr, Volgner Petr
BOCA Juniors Ústí n/L: Sidor Martin – Knor Vasil, Pirkopulo Petr, Memeti Adrian, Cibrík Michal, Čisár Jan, Benda Jaroslav, Jelen Karel, Formánek Jiří, Urbánszký Alexandr, Slepčík Dalibor
Nejlepší hráči: Slepčík D. (Ústí), Dvořák P. (Slaný), Knor V. (Ústí)