REZERVA POKOŘILA DOSUD NEPORAŽENOU SPARTU

Autor: , 23.2.2010

Předposlední únorovou sobotu pokračoval dalším kolem okresní přebor, ve kterém se po dvou výhrách v minulém hracím dni představil  v dalších odvetách náš B-tým. Nevedl si špatně, když dokázal získat další důležité tři body, které nás opět o něco oddálily od sestupových vod a spodních pater tabulky, jíž si můžete prohlédnout spolu s dalšími výsledky ZDE. Poté, co jsme jako první tým soutěže dokázali nečekaně pokořit dosud neporaženou slánskou Spartu 7:3, jsme bohužel zbytečně prohráli s kladenským Bressonem 4:6. Více se dozvíte z reportáží Kuby Macáka níže.

RSC Čechie Slaný B – AC Sparta Praha 7:3 (1:2)

Jako první se osmělil mladý Kozák, jenž se prosadil inviduálně až před bránu, ale zakončení se mu nepovedlo a skončilo vysoko nad. V páté minutě se Sparta dostala do rychlého brejku třech na jednoho. Matoušek si však počínal nadmíru zkušeně, pohlídal si přihrávku a stačil ještě založit náš protiútok, který potáhl Švásta, na zadní tyči našel Matouška, který celou akci zakončil střelou do prázdné brány – 1:0. Hosté s odpovědí nečekali dlouho. Po rohu se kolem Dlugiho obtočil jeden ze sparťanů a přesně zakončil – 1:1. Do vedení nás mohl poslat Švásta, ale sám před odkrytou bránou míč zbytečně zpracoval, čímž dal šanci brankáři se přesunout a následnou střelu chytit. Vzápětí se při akci Sparty opět vyznamenal Matoušek, kdy již po druhé v utkání zastavil brejk hostí. Bohužel jsme do poločasu remízu neudrželi. Opět po rohovém kopu nás hosté přehráli a zakončovali do prázdné brány – 1:2. Druhý poločas začal Žákovou ztrátou míče na polovině hřiště a následným nájezdem na Jochmana, jenž ovšem tuto situaci ustál a míč vyrazil, aby si za několik okamžiků připsal i gólovou asistenci. Rychle vyhodil do běhu na Urbana a ten z první prostřelil hostujícího brankáře – 2:2. Ten samý hráč nás dostal do vedení, když se jeho pokus odrazil od tyče a brankáře až do branky – 3:2. Následoval Urbanův čistý hattrick poté, co se minutu nato prosadil střelou na bližší tyč – 4:2. V dalších minutách nás několikrát podržel Jochman, jenž úspěšně odolával všem pokusům Sparty a byli jsme to opět my, kdy se gólově prosadil. Nejdříve se ujala střela Švásty na bližší tyč – 5:2. I další pokus Švásty byl nebezpečný, ale brankář ho dokázal vyrazit. U odraženého balónu byl avšak první Urban a nekompromisně ho uklidil pod břevno – 6:2. Bohužel ihned po rozehrání jsme inkasovali a dovolili Spartě snížit na 6:3, nicméně poslední slovo měl v samotném závěru Švásta, který využil přihrávky od Urbana a stanovil tak konečné skóre na 7:3.

Sestava: Jochman – Urban©, Žák, Matoušek, Švásta, Kozák, Dlugi

Branky: 5.Matoušek, 17., 20., 21 a 28. Urban, 25. a 30. Švásta


RSC Čechie Slaný B – 1.FC Bresson Kladno  4:6 (2:2)

Hned první minuta byla plná zajímavých situací. Nejdříve Švásta po nahrávce Urbana napálil tyč. Z protiútoku u postranní čáry propadl Urban a umožnil přečíslení pro hosty, kteří ho zakončili brankou – 0:1. V druhé minutě bylo vyrovnáno. Matoušek napřáhl od postranní čáry a zamířil přesně na vzdálenější tyč – 1:1. Po obdržené brance Bresson přidal a uzavřel nás na vlastní polovině. Jochman nás však svými zákroky držel až do dvanácté minuty. To v polovině hřiště vypálil nejlepší střelec hostí a Jochman viděl balón až v síti – 1:2. Do konce poločasu se nám ale podařilo vyrovnat, když Švásta nasadil jesle hostujícímu brankáři – 2:2. Bohužel první minuty druhého poločasu jsme vůbec nezvládli. Nejdříve nám unikl jeden z hostí a sám před Jochmanem si věděl rady – 2:3. Poté se hosté prosadili na zadní tyči, kdy míč do sítě vysloveně procpali před dobíhajícího Matouška – 2:4. Další branka přišla opět z poloviny hřiště a opět byla v podání nejlepšího střelce hostí – 2:5. A aby toho nebylo málo přišel i šestý gól, kdy se hosté prosadili střelou kolem vyběhnutého Jochmana – 2:6. Pokusili jsme se s utkáním ještě něco udělat a tak jsme zkusili hrát power-play. Při ní se prosadil Švásta – 3:6 a v poslední minutě vstřelil ještě branku Kozák – 4:6. Víc jsme ovšem již nestihli…

Sestava: Jochman – Urban©, Žák, Matoušek, Švásta, Kozák, Dlugi

Branky: 2. Matoušek, 13. a 25. Švásta, 30. Kozák