BÉČKO PLNÝ POČET, DÉČKO JEDEN BOD

Autor: , 23.1.2011

Sestava naší rezervy dneska notně připomínala tu druholigovou a tak si dle očekávaní připsala plný počet bodů, ačkoliv poslední zápas hrála bez zraněného gólmana Sapika.

Nečekaně oslabené déčko (proti minulým zápasům absentovali Rosenberg, Šlajchrt, Liška, Hartman a Dragoun) hrálo v šesti lidech dva zápasy za sebou a přes nepříjemné zranění Kalíka vydřelo v tom druhém bod proti Eurepanu Transport Slaný. Pozitivem je premiéra dalšího našeho juniora Martina Kejmara, který se v obraně nevedl vůbec špatně.

Níže vám přinášíme reporty vedoucích mužstev Kuby Macáka a Adama Čably.

FC FOBOZ Slaný „B“  –  RSC Čechie Slaný „B“ 0:4 (0:3)

První branka přišla velmi brzy, Urban vybojoval balón a přesnou přihrávkou našel volného Jiránka, ten mu míč z první vrátil na zadní tyč, kde již Urban zasouval do prázdné brány. Vyrovnání mohlo přijít v páté minutě, Abrhám nepokryl svého hráče a ten se dostal až před Sapika, ale jeho pokus skončil vedle brány. Další akci si sám pro sebe připravil Průcha, kdy již i obešel brankáře, ale dostal se z úhlu a míč nestačil poslat do prázdné brány. V desáté minutě to bylo již 0:2, Jiránek u postranní čáry obelstil svého strážce a přesnou přihrávkou našel na zadní tyči opět Urbana. Následně se prosadil Průcha, když se ujala jeho křižná střela z pravé strany. V dalších minutách zvonily tyče. Nejdříve po střele Kozáka a poté po chybě Žáka i ta naše. V poslední minutě poločasu zcela propadla naše obrana a umožnila dvou hráčům domácích postupovat sami na Sapika, ale jejich zakončení skončilo vedle brány.

Úvod druhé půlky přinesl další velikou šanci domácích, ale tentokrát netrefili prázdnou bránu. Následně dvakrát ztroskotali na Sapikovi a tak jsme branku vsítili my. Muláček dostal míč na hrušku, otočil se a vystřelil. Od osmadvacáté minuty jsme začali hrát power-play a byli jsme to my, kdo mohl jako první inkasovat, ale zachránila nás tyč. Stejná situace nastala v poslední minutě i na druhé straně, kdy tyč trefil Průcha.

Sestava: Sapik – Žák©, Jiránek, Rada, Kozák, Muláček, Abrhám, Průcha, Urban

Branky: 2. a 10. Urban, 11. Průcha, 24. Muláček

SK Olympik Mělník „C“ –  RSC Čechie Slaný „B“ 3:9 (1:5)

Do druhého utkání jsme vstoupili inkasovanou brankou, kdy po zbytečném faulu těsně před vápnem, dostali domácí možnost zahrávat trestný kop a přímou střelou překonali Sapika v naší bráně. Jenže z vedení se neradovali dlouho, hned z dalšího útoku vyrovnal Blanda. O minutu později zazvonila na naší bráně tyč, kdy se domácí útočník inviduálně prosadil přes dva naše hráče a zakončil. Poté nás podržel Sapik.  Až v sedmé minutě jsme se dostali k dalšímu ohrožení mělnické brány. Ale Blandův pokus k tyči vyrazil brankář na roh. Ale zoufat jsme nemuseli, za minutu jsme již vedli. Kozák získal balón, nahrál Abrhámovi a ten našel před bránu si sbíhajícího si Průchu, pro kterého již nebyl problém zakončit. Další minuta – další branka. Opět Abrhám svojí přihrávkou našel volného Průchu a ten zvyšoval již na 1:3. Čtvrtou branku si připsal Chalupa, který si počkal na zadní tyči na přihrávku. Do konce poločasu přišla ještě pátá branka, když jsme využili brejk třech na jednoho a byl to opět Chalupa jenž celou akci zakončoval.

Hned v prvních vteřinách druhého poločasu se zaskvěl Sapik, který vyrazil míč z brankové čáry, před dorážejícím domácím útočníkem. Poté Rada nastřelil tyč. V devatenácté minutě přišlo snížení, kdy domácí využili brejku dvou na jednoho. Za dalších pár minut to bylo již 3:5. My jsme postupovali ve čtyřech na dva obránce, ale Jiránek celou akci zakončil jen slabou střelou, kterou domácí brankář chytil do rukou a okamžitě založil protiútok, při kterém šel zcela sám domácí útočník na Sapika a s touto situací si porazil. Ale netrvalo to dlouho a Abrhám nám vrátil tříbrankové vedení. Poté Kozák nastřelil tyč a další branku si záhy připsal Rada, který při přečíslení třech na dva zakončil celou akci střelou k tyči. I v tomto utkání jsme zkusili zahrát power-play a Muláček jako pátý hráč musel vyrážet jedovku domácích. Ale následné náš pokus přinesl i ovoce. Nejdříve jsme využili rychlého protiútoku a v posledních vteřinách se krásně pod víko trefil Chalupa.

Sestava: Sapik – Žák©, Jiránek, Rada, Kozák, Muláček, Abrhám, Průcha, Chalupa, Blanda

Branky: 3. Blanda, 8. a 9. Průcha, 10.,13. a 30. Chalupa, 26. a 28. Abrhám, 27. Rada

1.FC Bresson Kladno  – RSC Čechie Slaný „B“ 3:7 (0:3)

Do posledního utkání dne jsme vstoupili bez brankáře, který pro zranění nemohl nastoupit, a tak v brance musel zaskočit Muláček. Logika věci velela útočit, útočit a útočit. Jako první si to vzal k srdci Průcha, ale bohužel když se již dostal před bránu, tak o míč zakopl a z nadějné situace nebylo nic. Následně svoje štěstí zkoušel Chalupa, ale jeho pokus byl sražen na roh. Poté Abrhám svoji střelu chtěl umístit na vzdálenější tyč, ale nevešla se do brány. Ani Rada se neprosadil, ten skončil na domácím brankáři. Až v desáté minutě Průcha počkanou přihrávkou našel zcela volného Jiránka a ten vsítil první branku. O minutu později přidal i druhou branku, když dorazil střelu Průchy nekompromisně pod víko. Třetí branku mohl přidat kapitán Žák, ale sám na zadní tyči nedal. Do poločasu se ještě trefil Chalupa, jenž obešel tři hráče a zakončil.

V úvodu druhé půle Rada rozezvučel tyč. V osmnácté minutě však bylo sníženo, střelu z kroku domácí útočník umístil přesně. Následně Muláček předvídal hru a včas vyběhl k půlce, aby zamezil brejku domácích. Ve dvacáté minutě Muláček vyrazil pokus domácích a tím založil naší akci, kterou brankou zakončil Abrhám. I s dalším pokusem domácích si Muláček poradil, ale s jeho zákrokem nepočítala naše obrana a tak nepokryla vyražený balón, který získal jeden z domácích a zvonu vystřelil. Bohužel před Muláčkem byl nepokrytý další z domácích, který jemnou tečí docílil branky. Pátou branku připravil Abrhám, který z rohu hřiště našel volného Radu a ten střelou z první nedal brankáři žádnou šanci. Ve čtyřiadvacáté minutě se prosadil Průcha, když se ujal jeho dalekonosný projektil. Třetí inkasovaná branka jde na vrub Muláčka, jenž ztratil míč na půlce a umožnil domácím zakončovat do prázdné brány. Ale jako poslední se do statistik zapsal Abrhám a stanovil tak konečné skóre na 3:7.

Sestava: Muláček – Žák©, Jiránek, Rada, Abrhám, Průcha, Chalupa

Branky: 10. a 11. Jiránek, 15. Chalupa, 20. a 30. Abrhám, 22. Rada, 24. Průcha

FC Meiller Slaný – RSC Čechie Slaný „D“ 6:1 (2:1)

Domácí se s notnou dávkou štěstí dostali do vedení hned na začátku utkání, když nepřesně střílející útočník trefil na zemi ležícího Zeleného, od kterého šel míč do branky. V následujících minutách nás favorit utkání sevřel do kleští, ale díky pozorné obraně a dobrým zákrokům Zeleného jsme ho nepustili do většího vedení. Když už se zdálo, že začínáme nacházet skulinky i směrem dopředu, inkasovali jsme podruhé. Na konci poločasu vykřesala naději dvojice Koníček – Folda, když první z přímého kopu nahrál přesně druhému, který zakončil.

Druhý poločas se Meiller stáhl, nechal nás hrát a spoléhal na rychlé kontry, které jsme mu svými individuálními chybami a nedostatkem rychlosti bohužel dovolili. Vcelku jednoduše se tak dostal do vedení 5:1 a to ještě spoustu dalších šancí pochytal Zelený. Žlutou kartu za nadávky směrem ke svým spoluhráčům navíc dostal Čabla. V závěru jsme zkusili power-play, ovšem hráli jsme ji příliš zbrkle a dostali ještě jeden gól.

Sestava: Zelený – Čabla (c), Folda, Kalík, Kejmar, Koníček, Kuhn

Branka: Folda

European Transport Slaný – RSC Čechie Slaný „D“ 3:3 (1:2)

Druhý zápas připomínal první především v územní převaze domácích, ovšem z počátku jsme se vyvarovali fatálních chyb vzadu a díky tomu mohli hrát trpělivou obrannou hru a vyrážet do protiútoků. V jednom takovém se dostal do zakončení Koníček, který trefil tyčku, ale na správném místě dobíhající Čabla míč přece jen do brány uklidil. Druhý náš gól přidal Folda, který ze strany postupoval na bránu soupeře a s míčem se nerozpakoval přesně vystřelit. Na konci poločasu jsme zbytečně přesáhli povolený limit faulů a darovali soupeři dvě desítky. První, nečekaně slabě kopnutou, Zelený chytil. Druhá ovšem byla naprosto nechytatelná bomba, která se za čáru odrážela od břevna.

Ve druhém poločase jsme pokračovali v trpělivém bránění a dařilo se nám. Poté přišel nepříjemný moment, když si Kalík chtěl zadupnout míč a zvrknul si koleno. Zápas byl přerušen a náš hráč byl doprovozen ven z haly, kam si pro něj následně přijela sanitka. Podle posledních zpráv naštěstí není zranění vážné. V pěti a chvílemi jen ve čtyřech hráčích jsme se dál bránili, ale síly samozřejmě docházely. Přesto byl vyrovnávací gól zcela zbytečný, Koníček ve vlastním vápně patičkou namazal soupeři přímo do nohy a se střelou nemohl Zelený nic dělat. ET cítil naději na tři body a skutečně se do vedení dostal, přímý kop dvakrát před Zeleným změnil směr a skončil v síti. Soupeř povolil tempo a tak dvě minuty před koncem přišlo sólo Kuhna, který napodobil Foldu a taky při postupování na bránu sobecky a správně zakončil sám. Následující drtivý tlak soupeře jsme přečkali a vybojovali tak velice cenný bod.

Sestava: Zelený – Čabla (c), Folda, Kalík, Kejmar, Koníček, Kuhn

Branky: Čabla, Folda, Kuhn