BÉČKO PRVENSTVÍ NEVYBOJOVALO

Autor: , 21.3.2011

V přímém duelu o první místo jsme podlehli slánské Spartě 2:5, která tak odrazila náš atak na čelo tabulky. Ve druhém zápase jsme vyhráli nad F.C.B. Švermov 10:4, takže máme jisté druhé místo v Okresním přeboru. Níže čtěte reportáže Kuby Macáka.

AC Sparta Slaný – RSC Čechie Slaný „B“ 5:2 (2:1)

V očekávaném boji o první místo jsme začali trochu aktivněji. Již v první minutě Koníček prošel u postranní čáry a vystřelil k tyči, ale s jeho střelou si domácí brankář poradil. I s dalším střeleckým pokusem z nohy Abrhama si poradil domácí brankář. Z následného rohu svoje štěstí zkoušel Hartman, ale mířil vedle. V šesté minutě po své klasické kličce vystřelil Hafenrichter, ale jeho střela byla zablokována a domácí se vydali do protiútoku. Ale s následnou střelou si poradil Zelený. V minutě sedmé jsme poprvé inkasovali, po rohovém kopu se ujala střela na bližší tyč. Vyrovnání mohlo přijít záhy, ale Koníček sám před brankářem míč zadrbal a následný pokus Hafenrichtera byl opět zablokován. A tak přišla druhá branka do naší sítě. Trestný kop zahráli hráči Sparty na volného spoluhráče a ten z první poslal míč do odkryté brány. Po rozehrání kapitán Hafenrichter dal pokyn k aktivnímu napadání, čehož se dokonale zhostil Hartman a svým presinkem přiměl hráče Sparty poslat míč před bránu, kde byl připravený Koníček a umístěnou střelou překonal domácího brankáře. Vyrovnat mohl Hartman, když byl po přihrávce od Hafenrichtera sám před brankářem, ale ten ho vychytal. Poslední minuty poločasu však patřili domácím. První brejk dvou na jednoho zastavil Hafenrichter, když se zmocnil přihrávky, druhý brejk tentokrát třech na dva zneškodnil zákrokem Zelený a poslední šance poločasu skončila na tyči naší brány.

Druhá polovina začala ve stejném duchu, jako skončila první – tyčkou domácích. Dlouhý výhoz domácího brankáře podskočil Abrham a nabídl jim tak šanci, kterou zastavila opět naše tyč. Jenže za minutu to bylo již o dvě branky, když domácí využili již několikátý svůj brejk. Za další minutu přišla další gólovka, tentokrát naše, ale Chvoj na zadní tyči vysoko přestřelil. Bohužel jsme nevyužili ani následné šance. Nejdříve Koníček mířil vedle, Chvoj mířil sice do brány, ale i do brankáře. Na vybídnutí od Chvoje na zadní tyči nebyl připraven Koníček. A tak přišly šance domácích. Při dalším brejku Zelený srazil přihrávku, poté domácí místo do brány mířili vysoko nad ni. Ale v šestadvacáté minutě se již prosadili. Za minutu se povedlo snížit Abrahamovi, když v bráně skončila jím tečovaná střela. Nakonec v předposlední minutě padl poslední gól a tak se konečné skóre zastavilo čísle 5:2.

Sestava: Zelený – Hafenrichter©, Abrham, Koníček, Kejmar, Hartman, Chvoj

Branky: 11. Koníček, 27. Abrham

F.C.B. Švermov – RSC Čechie Slaný „B“ 4:10 (2:2)

Úvod utkání patřil domácím, již v první minutě Zelený musel zasahovat po dorážce z hranice vápna. Poté se domácí dostali do přečíslení třech na jednoho, ale následný střelecký pokus byl zablokován. Bohužel v páté minutě jsme již prohrávali, Koníček se nechal přeskočit na polovině hřiště a umožnil tak pěknou narážečku domácích zakončenou první brankou utkání. V minutě deváté přišli branky dokonce dvě, do každé sítě po jedné. Nejdříve domácí využili samostatný nájezd na Zeleného a vzápětí snižoval Chvoj, který umisťoval míč do prázdné brány, po přihrávce Koníčka. Ve dvanácté minutě přišel klíčový okamžik utkání. Hafenrichter vyslal do brejku Hartmana, toho ze strany sestřelil vracející se obránce, za což viděl červenou kartu a my dostali výhodu trestného kopu. K tomu se postavil Hafenrichter a přesnou střelou rozvlnil sít v brance. Do poločasu ještě Hartman nastřelil tyč.

Druhý poločas začal trestným kopem domácích, ale balón skončil vedle naší brány. I další střela domácích skončila vedle naší branky, a tak jsme byly na řadě my. Abrham od rohového praporku poslal krásnou přihrávku před bránu, kde Koníček jen nastavil nohu a míč pohodlně uklidil do sítě. O chvíli později se prosadil i Hafenrichter, Zelený mu poslal míč do běhu a náš kapitán mířil přesně. V jednadvacáté minutě domácí faulovali v pokutovém území a nabídli nám penaltu. Tu s přehledem proměnil Abrham a upevnil si tak své vedení před Průchou v tabulce střelců. Za další dvě minuty se střelou prosadil i Chvoj. Poté ukázal svůj um a charakter Hafenrichter, když nejdříve obešel s přehledem brankáře a místo toho aby dal další branku, nahrál Abrahamovi a ten měl již snadnou práci. Za minutu se ukázalo, že náš kapitán je i obránce, když dvakrát vykopával balón na brankové čáře, z následného protiútoku se dokázal prosadit Hartman. V šestadvacáté minutě přišla další povedená akce z naší dílny – Abrham fotbalovým pasem poslal míč na Hafenrichtera, ten ho okamžitě poslal před bránu, kde ho do sítě dopravil Hartman. Ve vidině vysoké výhry jsme zapomněli bránit a umožnili Švermovu snížit. Ale na tuto branku odpověděl záhy Hartman, ovšem nakonec měli poslední slovo přeci jen domácí, když se prosadil přehozením vyběhnuvšího Zeleného.

Sestava: Zelený – Hafenrichter©, Abrham, Koníček, Kejmar, Hartman, Chvoj

Branky: 9. a 23. Chvoj, 12. a 20. Hafenrichter, 19. Koníček, 21. a 24. Abrham, 25., 26. a 28. Hartman