FUTSAL NENÍ JEN SPORT

Autor: , 24.1.2010

Již párkrát jsme přinesli informaci, že naši sportovci si občas přihnou a pak to špatně dopadá. Stále nám nešlo do hlavy, proč se to děje. A máme odpověď.

Vedení klubu si na začátku sezóny řeklo, že musí jít v tomto ohledu pro hráče vzorem a rozhodlo, že jeho členové omezí konzumaci alkoholových nápojů. Svým „ano“ to všichni stvrdili. U tohoto aktu byl samozřejmě jako jednatel přítomen i Adam Čabla. A je to právě výše jmenovaný, kdo celou strategii porušil a hráčům tak poskytl velice nesprávný vzor. Kdy se onen zmiňovaný exces stal? Minulý pátek. Pan Čabla byl požádán, aby šel na maturitní ples slánského gymnázia, kde měl reprezentovat klub, jelikož na plesu byla i spousta našich hráčů. Bohužel se náš záměr nepovedl, či spíše úplně obrátil proti vedení klubu. Jednatel klubu místo toho, aby se staral o blaho hráčů, se staral o blaho jedné nejmenované vysoké blondýny. A postupem času i o sebe, kdy neustále vystával u baru a klopil do sebe jednu becherovku za druhou. Není divu, že druhý den si hráči stěžovali na pana Čablu, že spíš klubu ublížil na důvěryhodnosti, než aby pomohl.

Tomu vedení nechtělo věřit a doufalo, že to nebylo tak zlé. Těžce se však mýlilo – druhý den v půl druhé odpoledne dorazil pan Čabla do slánské bios haly na utkání rezervního týmu. Byl z něj stále cítit alkoholový opar, jeho chůze a vyjadřování bylo značně mimo mísu. Je škoda, že nenašel v sobě alespoň trochu soudnosti a raději nezůstal doma, kde by ho nikdo neviděl a nemohl by způsobit ještě více nepříjemností pro klub. Jeho stav samozřejmě zpozorovali i hráči B-týmu, mezi kterými byly i tři dorostenci, pro které to nebyl správný vzor.

A tak byl čas na zásah vedení. To v zastoupení Jakuba Macáka se na celou aféru osobně zeptalo pana Čably. Ten našel v sobě poslední kousek cti a celou událost vylíčil popravdě. My vám přinášíme zkrácenou verzi.

Po příchodu do městského centra Grand nic nenasvědčovalo tomu, že se celý večer zvrhne. Nicméně po příhodu zméněné blondýny to šlo prý rychle z kopce. Poněvadž nenašel odvahu jí oslovit, utápěl svoji slabost v panácích Becherovky. Více si bohužel nepamatuje, jen to, že se ráno vzbudil v obleku v posteli a nebylo mu vůbec dobře.

Vedení dalo panu Čablovi výstrahu a doufá, že se tento exces již nebude opakovat. To můžeme zjistit hned následující víkend, kdy se celé vedení i s panem Čablou chystá na futsalový ples. Můžeme jen doufat, že si vedení pana Čablu pohlídá, protože druhý den ho čeká důležité utkání za D-tým. Snad se polepší a bude pokračovat ve své dobré práci. První vlaštovka byla zaznamenána již v sobotu, kdy byl výše jmenovaný spatřen v slánském baru Kufr, kde však popíjel jen Coca-Colu a choval se vzorně. Jen tak dál.