CÉČKO TRPĚLIVĚ SBÍRÁ BODY

Autor: , 8.12.2009

V sobotu 5.prosince pokračovala třetím hracím dnem Okresní soutěž I.třídy, v níž se dvěma zápasy představil náš C-tým. Ten v optimální sestavě, v níž chyběl pouze vykartovaný kapitán Ševic, dokázal získat důležité tři body výhrou na kladenským Hotelem. Druhý kladenský soupeř, vedoucí silné Dynamo, byl bohužel nad naše síly, byť krutý výsledek neodpovídal průběhu. Tabulku a ostatní výsledky najdete ZDE, níže potom reportáž Petra Ševice.

RSC Čechie Slaný C – Hotel Kladno 2:1 (0:0)
Branky : 18 ´ Rosenberg (as. Cimrman) – 1:0
12´ Šindler (as. Mansfeld) – 2:1
– bez karet

Proti Hotelu Kladno jsme si troufali na vítězství. Je to soupeř, se kterým se rozhodně dá hrát a navíc i v tabulce byl před zápasem až za námi. Celý zápas se odehrával v tradičním duchu vzájemných soubojů. Celek soupeře, tvořený hráči vesměs dost robustních postav, se zaměřil na pečlivou obranu, na standardní situace a na případné rychlé brejky. Protože největší předností hráčů Hotelu pak je skvělé krytí míče tělem, dlouho jsme se přes obranu nedokázali dostat k větší šanci. V tomto duchu se odehrál celý první poločas, který žádné větší šance ani na jedné straně nepřinesl.
Po přestávce se pak obraz hry přeci jen trochu změnil, začali jsme útočit ve větším počtu hráčů a v 18. minutě se po akci Cimrmana prosadil gólově Rosenberg. Z vedení jsme se sice neradovali moc dlouho, ale ve 25. minutě po přihrávce od Mansfelda Šindler téměř od postranní čáry trefil dokonale do šibenice, nedal brankáři šanci byť jen zvednout ruce a zápas pro nás rozhodl. I přes tlak Hotelu v závěru zápasu se nám totiž podařilo cenné vítězství udržet. A to přesto, že výkon v zápase (především v prvním poločase) nebyl zdaleka optimální.

RSC Čechie Slaný C – Dynamo Kladno 1:5 (0:1)
Branka : 20´ Mansfeld (as. Tomeš) – 1:3
– bez karet
Dynamo Kladno je v letošním ročník kvalitativně o třídu výš než tým Hotelu – soupeře z prvního utkání. Na zápas s námi dorazilo Dynamo s nabitou lavičkou a bylo v zápase favoritem. Přesto jsme se chtěli pokusit o bodový zisk. Hráči Dynama od prvních minut dokazovali, že na špici tabulky nejsou náhodou. Vytvořili si převahu a poměrně často se dostávali až před naší branku a tam k zakončení. Téměř celý první poločas jsme sice zejm. zásluhou Švába v brance dokázali držet čisté konto, ale nakonec jsme přeci jen v půli 0:1 prohrávali. Nutno dodat, že ani náš výkon nebyl špatný a dá ze říci,že určitě nebyl horší než v prvním zápase.
Druhý poločas byl z naší strany charakterizován hrou se zvýšeným rizikem, vyplývajícím ze snahy vyrovnat. Dynamo se ale ukázalo jako skutečně zkušený a kvalitní tým a větší volnosti v našem bránění velmi rychle využilo ke vstřelení dvou branek. Až za stavu 0:3 jsme se poprvé a naposledy prosadili i my. Snížení Mansfelda po akci zastupujícího kapitána Tomeše (tradiční kapitán Ševic si dnes odpykával trest za vyloučení v zápase s 1. DFK Slaný) ale nemohlo nic změnit na tom, že otěže zápasu už pevně třímalo v rukou Dynamo. Zaslouženou výhru pak v závěru podtrhlo ještě dvěma góly. Konečný výsledek 1:5 je pak pro nás vzhledem k předvedenému výkonu (ne až tak tragickému) možná moc krutý.

RSC : Šváb – Tomeš©, Šindler, Rosenberg – Kokeš, Galbavy, Cimrman, Dlugi, Mansfeld