PRVNÍ LETOŠNÍ BODY ČECHIE

Autor: , 6.11.2010

První letošní body Čechie přišly až tuto sobotu a do klubové sbírky je dvěma výhrami přinesla naše druhá rezerva, přestože se musela vyrovnat s odchodem dvou stabilních členů Šindlera a Cimrmana a nedostatkem tréninku některých jiných hráčů. Své první soutěžní utkání mezi dospělými si proto odbyl talentovaný Koníček, který rozhodně nezklamal, ve hře museli vypomoci loňští „déčkaři“ Čabla se Šlajchrtem a výrazně pomohly kvality zkušeného Pavla Žáka a druholigového gólmana Cílka.

RSC Čechie Slaný „C“ – TEFAL Bohemia Praha  2:1 (1:1)

Po prvních nervózních minutách přišla první šance pro hosty, ale Cílek v naší bráně míč letící k pravé tyči vyrazil. Poté jsme o sobě dali vědět i my, mladý Koníček ale svůj pokus nasměroval přímo do náruče brankáře. Minuta dvanáctá přinesla první branku, balón do sítě poslal Kokeš. 1:0. Místo toho abychom přidali druhou branku, tak jsme se stáhli a z toho pramenila tyč hostů a také vyrovnávací branka. 1:1. Druhý poločas začali aktivněji hosté z Prahy, nejdříve Koníček srazil pokus hostí na roh a následně nevyužili brejk dva hráčů na jediného našeho beka. Naší přítomnost na hřišti dokumentovala narážečka Žáka s Tomešem, ale zakončení bylo opět pouze do brankáře. Poté tu samou narážečku s Tomešem zkoušel Kokeš, ale i jeho pokus nebyl přesný. Do vedení jsme se dostali po akci Žáka, který našel volného Kuhna, jenž střílel do protipohybu brankáře. 2:1. Poslední minutu jsme již ubránili a připsali si první body.

Sestava: Cílek – Ševic©, Tomeš, Žák, Kuhn, Čabla, Koníček, Šlajchrt, Kokeš


RSC Čechie Slaný „C“ – FC Tatran Zlonice „B“ 3:2 (2:1)

Hned v první minutě prokázal svoje kvality Cílek, jenž vyrazil střelu pod břevno. Poté se vytáhla i druhá posila v céčku Žák, jenž nechytatelně poslal míč do šibenice a poslal nás do vedení. 1:0. Vyrovnání mohlo přijít po chybě Čably, ale jeho zaváhání hosté zakončili jen střelou vedle brány, a když Tomeš našel před bránou volného Koníčka a ten přehodil vyběhnutého brankáře, bylo vedení již o dvě branky. 2:0. Opět nám nevyšel konec poločasu, nejdříve Cílek neodhadl míč a pouštěl ho, ten ještě skončil na břevně, ale snížení stejně přišlo, brejk 3 hráčů proti Cílkovi nemohl ani nijak jinak skončit.

V první minutě druhé půle si každý celek připsal po jedné brance. Za nás se trefil Kuhn, ale v zápětí hosté odpověděli. Poté nás hosté doslova zatlačili na naší půlku, ale dobrou obranou jsme je téměř do ničeho nepustili, a pokud nějaký ten pokus prošel, poradil si s ním Cílek. A i to pomyslné štěstíčko stálo při nás, kdy v poslední minutě zazněla tyč naší brány.

Sestava: Cílek – Ševic©, Tomeš, Žák, Kuhn, Čabla, Koníček, Šlajchrt