CÉČKO V NEDĚLI DVAKRÁT VYHRÁLO

Autor: , 18.12.2013

Konečně se naší druhé rezervě ve stochovské hale při utkáních okresní soutěže II.třídy zadařilo a přivezlo z ní krásných šest bodů, takže jsme v tabulce rázem poskočili na deváté místo. Více se dozvíte v reportážích z jednotlivých utkání níže.

RSC Čechie Slaný „C“ – Blevice 73 3 : 1 (1:0)

Branky : 8´ Rosenberg – 1:0, 20´ Kvasnica – 2:0, 29´ Kejmar – 3:1

ŽK : Rosenberg

Již od prvních minut tohoto prvního zápasu bylo patrné, že úroveň hry „céčka“se oproti předchozím hracím dnům rapidně zlepší, a to zejména zásluhou přítomnosti dua Průcha – Kejmar. Byli to zejména oni, kteří dokázali podržet míč a v klidu rozehrát. Proto jsme od počátku získali převahu, vytvářeli si šance a úspěšně je pálili. První gól tak paradoxně padl z nevypracované akce, kdy si míč z Rosenbergova rohu zmatení hráči Blevic posunuli do vlastní branky sami. Na dlouhou dobu to byla branka poslední, protože my jsme své šance nadále neproměňovali a úspěšný nebyl z brejků ani soupeř.

Až ve 20. minutě se po akci Tomeše prosadil skoro z brankové čáry Kvasnica. Vypadalo to na klidný závěr zápasu, ale ve 28. minutě nás soupeř překvapil svou power play a Bednárem snížil. Jakékoli obavy však následně rázně rozptýlil Kejmar, který si vzal před vlastní brankou míč, prošel mezi všemi soupeři a když i brankář Blevic v němém úžasu poodešel k tyčce a nechal branku prázdnou, bylo rozhodnuto.

 

RSC Čechie Slaný „C“ – Meteor Stochov 2 : 1 (2:1)

Branky : 10´ Šlajchrt – 1:0, 15´ Průcha – 2:1

Meteor Stochov se hned od úvodu prezentoval jako silnější soupeř než Blevice. Byl mnohem běhavější a svou živelnou hrou se postaral o to, že v zápase bylo mnohem méně času na klidnou rozehrávku. My jsme si tomuto stylu přizpůsobili. Do vedení jsme šli v 10. minutě po rychlé akci zakončené Šlajchrtem, jenže po dvou minutách Meteor Balíkem vyrovnal. Rozhodující akce celého zápasu pak přišla jen pár vteřin před poločasem. Průcha si na brankovišti narazil s Tomešem a pohotově prostřelil brankáře soupeře.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, ale větší množství šanci jsme si vytvářeli my. Žádný gól jsme už ale nepřidali, byť zejm. šance Průchy (2x) a Tomeše byly víc než stoprocentní. Jejich neproměnění nás ale naštěstí moc mrzet nemuselo.

 

RSC Čechie Slaný „C“ – FK Stochov 2 : 6 (0:4)

Branky : 25´ Kejmar – 1:5, 28´ Tomeš – 2:5

FK Stochov se v neděli před zápasem s námi rovněž utkal s Blevicemi 73 a s Meteorem Stochov. Oběma dal po šesti brankách a přehrál je s větším přehledem než my. Bylo jasné, že půjde o nejtěžší zápas. Vstoupili jsme do něj ale velmi dobře a v první půlce prvního dějství jsme měli za bezbrankového stavu tři čisté šance. Gól jsme nedali a krátce poté jsme naopak po šťastné brance soupeře inkasovali. Brzy po rozehrání přišla po fantastické střele od postranní čáry do šibenice druhá branka v naší síti a ráz zápasu byl určen. My jsme se snažili skóre zkorigovat, ale góly dával jenom soupeř.

Až ve 25. minutě snížil Kejmar na 1:5 a ve 28. minutě Tomeš doklepával do branky Kejmarův trestný kop na 2:5. Ještě v téže minutě mohl Kejmar snížit z DP na 3:5 a závěr trochu zdramatizovat, ale exekuce se mu nepovedla. Je však nutno přiznat, že výhra FK Stochov byla zcela zasloužená.

 

 

Šest získaných bodů je možno hodnotit celkem pozitivně, byť vysoká prohra s FK Stochov dojem trochu kazí. Výsledkům a výkonům mužstva jednoznačně prospěla účast Kejmara a zejména „soupiskově“ hráče B-týmu, ale fakticky kapitána A-týmu Průchy. Ocenění si zaslouží i gólman Zelený, zejm. za skvělý výkon v prvních dvou zápasech. I přesto, že jsme vstřelili 7 branek (a tedy o 2 více než ve všech předešlých zápasech), zůstává největším problémem vůči soupeřům zbytečně milosrdná koncovka.

RSC : Zelený – Průcha, Kejmar, Rosenberg, Ševic© – Šlajchrt, Tomeš, Kvasnica, Polakovič

Výsledky dalších utkání, tabulku a další info najdete na webu.