C-TÝM S BODEM V POSLEDNÍM KOLE A KONEČNÝM 12.MÍSTEM

Autor: , 16.3.2014

Poslední hrací den základní části soutěže nám postavil do cesty dva soupeře, kteří byli v tabulce za námi a tak se nám skýtala poměrně slušná šance na vydatnější rozmnožení našeho bodového konta a existovala i možnost útoku na konečnou desátou příčku. Jenže opět se projevila naše střelecká nemohoucnost (tentokrát opět absolutní), která se jako červená nit táhne celým ročníkem.

RSC Čechie Slaný „C“ – FC Krakovec 0 : 0

Krakovec je hned po nás druhým ofenzivně nejhorším týmem soutěže. Zápas tak snad ani jiným výsledkem skončit nemohl. V prvním poločase šlo o zápas naprosto vyrovnaný, ve kterém se moc šancí neurodilo. Po změně stran jsme přeci jen získali určitou převahu a dostali jsme se i do několika šancí. Ty největší měli Ševic, Svatonský a Šlajchrt, ale ani oni gól dát nedokázali. Náznaky příležitostí soupeře zlikvidoval spolehlivě chytající (a skvěle spoluhráče dirigující ) Mbumaston a tak duel skončil bezgólovou remízou.

 

RSC Čechie Slaný „C“ – JAFRA FK Slaný 0 : 2 (0:1)

Tým JAFRA FK Slaný byl před začátkem tohoto hracího dne poslední, měl jen jednoho hráče na střídání a zápas s námi hrál ihned po skončení svého předchozího zápasu. Historická zkušenost říká, že v takové situaci naše „céčko“ vyhrát ani nemůže. Zcela jsme se přizpůsobili tempu soupeře a v první půli jsme podali katastrofální výkon, korunovaný zbytečným gólem po velké chybě v rozehrávce. Na půlku soupeře jsme se vlastně nedostali, natož abychom vystřelili na branku. Druhá polovina zápasu byla z naší strany výrazně lepší. Dokázali jsme soupeře dostat pod jistý tlak, ale to bylo všechno. Branku jsme opět nedali a ve 27. minutě jsme po brejku JAFRY FK (a po přehlédnutém předchozím čtvrtém faulu soupeře) inkasovali druhý gól.

 

V konečné tabulce jsme tedy díky lepšímu vzájemnému zápasu s Blevicemi obsadili i přes horší skóre 12. místo a ve finálovém dni nás čekají dva zápasy proti 1. FC Horní Bezděkov. V nich se můžeme pokusit proklouznout na 11. místo. Je nutno říci, že vzhledem k naší střelecké potenci (17 branek, suverénně nejméně ze všech týmů) je 12. příčka skoro zázrakem. Pro porovnání uvádíme, že oproti loňskému ročníku získalo „céčko“ ve stejném počtu 17-ti zápasů o 1 bod více (16 oproti 15), když zlepšilo obrannou část hry (55 inkasovaných branek proti loňským 66), ale výrazně si pohoršilo v útoku (jen 17 vstřelených gólů proti loňským 33).

 

RSC : Mbumaston – Svatonský, Patč (jen 1. zápas), Ševic©, Dlugi – Šlajchrt, Kvasnica, Moravec, Vaňha

 

Ostatní výsledky a konečnou tabulku okresní soutěže před naprosto nesmyslnou „play-off“ naleznete zde: