NAŠI MLADÍCI VYSTŘÍLELI CÉČKU PRVNÍ TŘI BODY

Autor: , 9.11.2014

Do úvodních bojů okresní soutěže II.třídy vstoupila naše druhá rezerva a nevedla si špatně, když ze dvou utkání dokázala jednou zvítězit a připsala si první tři body. V našem týmu nastoupili čtyři dorostenci Rezek, Girga, Chrapo z U-17 a Polakovič z U-19 a zbylou čtyřku tvořili naši odchovanci, kteří rovněž v minulosti prošli našimi mládežickými týmy,Kuhn, Rosenberg, Šlajchrt a Kejmar. Věkový průměr pak trochu kazil prezident našeho klubu, veterán mezi tyčemi, Sváťa Šváb na postu brankáře. Sázka na mládí se vyplatila, v obou utkáních jsme byli lepší, v prvním jsme ještě doplatili na nezkušenost, ale v druhém jsme již dominovali a zaslouženě zvítězili.

RSC Čechie Slaný C – FK Krakovec 1:4 (0:3)
Kdyby se hodnodilo držení míče, bylo by cca 70:30 v náš prospěch a stejně kdyby se hodnotila předváděná hra, byli bychom na tom o poznání lépe. Bohužel se na kdyby nehraje. My hráli futsal, Krakovec nakopávanou na své dvoumetrové věže v útoku a brejky. Prvních deset minut jsme soupeři téměř nepůjčili balón, jenže bohužel jsme branku téměř neohrozili. Poté po rohu soupeře jeden z jejich „halamů“ natlačil míč do brány přes všechno, co mu stálo v cestě a pár minut poté následovala akce jako přes kopírák – 0:2. Když potom těsně před koncem půle souboj našeho brankáře s útočníkem hostí posoudil poměrně přísně rozhodčí jako pokutový kop, který Krakovec proměnil, zdálo se být defacto rozhodnuto. V druhé půli jsme sice vykřesali naději, když Kejmar proměnil penaltu nařízenou za faul na jednoho z našich mladíků – 1:3, ale přesto že jsme měli opět více ze hry, dokázal Kuhn trefit z vyložené šance pouze břevno. V závěru jsme pak při našem tlaku opomněli na zadní vrátka, při jednom z brejků soupeře zahrál v brankovišti Šlajchrt rukou a hosté kopali druhou penaltu. Tu opět proměnili a my tak prohráli 1:4.
Branka: Kejmar

RSC Čechie Slaný – FC Kačice 3:2 (1:1)
Proti týmu FC Kačice jsme hráli ještě o poznání lépe, byť to byl tým rozhodně kvalitnější než Krakovec s hráči těžší váhové kategorie hrající tvrdě, na tělo a místy i futsal. Po úvodním oťukávání a šancích na obou stranách předvedl krásné sólo Kejmar, který naservíroval míč před branku Polakovičovi a ten vstřelil úvodní branku. Z dalších šancí jsme mohli zvýšit, ale to se nepovedlo, naopak jsme v závěru půle zahráli malou domů a Kačice nepřímý kop sehráli velice dobře. Naši nezkušenost potrestali a nehlídaný hráč podstřelil padajícího Švába – 1:1. V druhé půli jsme pak inkasovali další branku při našem rohu, když jeden z útočníků poslal na obsazeného Girgu těžký vysoký míč a brejk dvou hostujících útočníků na našeho brankáře byl hrou kočkou s myší – 1:2. Nesložili jsme však zbraně a nadále dobývali branku Kačice. Skvěle hrající Rezek vybojoval míč, přihrál Kejmarovi a ten ve 23.minutě vyrovnal na 2:2. Oba týmy se snažily strhnout výhru na svojí stranu, ale navrch jsme měli rozhodně my. Tři minuty před koncem se dostal k míči šikovný technik Girga, obešel si hráče soupeře a své sólo s přehledem proměnil – 3:2. Neboť jsme si pak již náskok zkušeně pohlídali, byla to branka vítězná a my získali první tři body.
Branky: Kejmar, Polakovič, Girga

Sestava: Šváb © – Kuhn, Kejmar, Rosenberg, Šlajchrt – Rezek, Girga, Chrapo, Polakovič