C-TÝM UMŘEL NA PROMĚŇOVÁNÍ ŠANCÍ A JE BEZ BODŮ…

Autor: , 14.2.2016

Před 14 dny naše druhá rezerva obě svá utkání ve stochovské hale vyhrála, tentokrát vyšla v dalším hracím dni okresní soutěže II.třídy bohužel bodově naprázdno. Obě utkání jsme navzdory oslabení, když chyběly zkušené opory Šlajchrt a Rosenberg a bez omluvy se nedostavil útočník Giňo, odehráli velmi dobře a v obou utkáních jsme byli lepší a aktivnější, měli míč častěji v držení, ale bohužel jsme nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance včetně penalt a desetimetrových kopů. Polakovičova šťastná branka z dorážky byla vše, co jsme dokázali za celý hrací den vyprodukovat a s tím se futsalové zápasy vyhrávat nedají… Snad příště.

RSC Čechie Slaný – FC Krakovec 0:3 (0:1)

V úvodu prvního zápasu jsme opět, jak již bývá zvykem, dopláceli na naše „přizpůsobování se hře soupeře“. Hra tak byla oboustranně nepohledná, bez větších šancí, oba týmy pozorně bránily a žádné velké šance nebyly ani na jedné straně. Bohužel jsme ve 12.minutě zazmatkovali v obraně, nechali soupeře narazit na jeden dotek a útočník Krakovce z bezprostřední blízkosti propálil našeho brankáře – 0:1.
Od začátku druhého poločasu jsme však počali přebírat otěže utkání my. Dobře jsme kombinovali, měli míč častěji v držení, ale bohužel jsme se nedokázali přes modročernou hradbu bránícího soupeře prosadit a když se nám to přeci jen podařilo, stál proti nám obrovitý a vysoký brankář hostí. Naše koncovka byla bezzubá a tak přišel trest po jednom z ojedinělých brejků v 18.minutě a my prohrávali 0:2. Od inkasované branky jsme uzavřeli soupeře na jeho polovině, ovšem opět bez gólového efektu. Tři minuty před koncem jsme začali hrát power-play a stále jsme hosty tlačili. Výsledkem však byla jen získaná penalta, kterou dorostenec Řehák, jenž nastoupil v pátek premiérově za A-tým, poslal vysoko nad. V samotném závěru, kdy jsme vrhli vše dopředu jsme nezvládli závěrečný brejk hostů a v poslední vteřině utkání inkasovali na konečných 0:3.

RSC Čechie Slaný – FC Velká Buková 1:2 (1:1)

Druhý tým tabulky byl v utkání s námi velkým favoritem, ovšem jeho hra tomu rozhodně nenaznačovala. Od úvodního hvizdu jsme byli lepší, lépe kombinovali a na rozdíl od soupeře se svým silovým fotbalovým pojetím plného zbytečného důrazu na hraně pravidel, jsme hráli futsal. Hned ve 2.minutě jsme šli do vedení, když Dlugi založil akci, Řehákovu střelu brankář hostí jen vyrazil a dobíhající Polakovič se nemýlil – 1:0. Minutu na to však ten samý hráč ztečoval střelu soupeře do protipohybu našeho brankáře a bylo vyrovnáno -1:1. Oba týmy měly poté šance na zvýšení náskoku, ale brankáři své celky podrželi. Paradoxně, ač hrál soupeř na hraně pravidel a souboje pro nás místy velmi bolestivě dohrával, byli jsme to my, kdo nasbíral více faulů, takže v závěru prvního dějství se proti nám kopal desetimetrový kop. Šváb v naší brance ho však bravurně zneškodnil.
Ani v druhé půli se obraz hry nezměnil, byli jsme aktivnější a začali čím dál tím více neproměňovat vyložené šance, což se nám v 19.minutě po akci Velké Bukové vymstilo a my po střele útočníka Bukové do protipohybu našeho obránce i brankáře prohrávali 1:2. Inkasovaný gól nás neskutečně nabudil a od té chvíle existovalo na palubovce pouze jedno mužstvo. Celých deset minut jsme favorita tlačili a odstřelovali, ale ani Dlugi, Kuhn, Řehák či Koníček nedokázali proměnit vy nejvyloženější šance, jaké jen mohou existovat, kdy leckdy stačilo jen nastavit nohu či placírkou lehce zasunout míč do sítě… Když potom Koníček v závěru neproměnil ani desetimetrový kop, odešli jsme poraženi tím nejtěsnějším jednogólovým rozdílem…
Branka: Polakovič

Sestava: Šváb © – Patč, Dlugi, Kuhn, Polakovič, Řehák, Tylšar, Koníček

Tabulku, kde jsme klesli na 10.příčku a ostatní výsledky si můžete prohlédnout zde.