C-TÝM DVAKRÁT ZVÍTĚZIL A V ZÁKLADNÍ TABULCE JE 12

Autor: , 15.3.2016

Torzo naší druhé rezervy, poslepované na poslední chvíli předvedlo v posledním hracím dni základní části okresní soutěže II.třídy heroický výkon a po minulém nevydařeném kole – dvakrát zvítězilo. Sedm statečných nejprve přehrálo předposlední Horní Bezděkov, jenž nastoupil snad s tisíci hráči na střídání, kteří před utkáním asi jedli syrové maso – s tak šílenou hrou se nesetkal ani nikdo z pamětníků (Šváb, Tomeš) a poté po obrovské bitvě porazilo velmi silné a dobře hrající Bratronice. Nastoupili jsme s veterány Švábem a Tomešem, dorostencem Řehákem, Vrchlavským z B-týmu a ze standardní sestavy céčka tu byli pouze Šlajchrt, Rosenberg a Giňo. Ostatní hráči z nejrůznějších důvodů chyběli – šest bodů je však doma, což se upřímně příliš nečekalo, o to větší máme radost.

RSC Čechie Slaný „C“ – 1. FC Horní Bezděkov 3:1 (2:1)
Ač jsme byli v utkání s předposledním týmem tabulky papírovými favority, soupeř nastoupil v nejvyšším možném počtu hráčů, s tradičním početným fanklubem na tribuně a na nás „vlétl“ neskutečným způsobem, že jsme nevěděli kam dřív skočit. Snaha však mnohonásobně předčívala jejich futsalovo-fotbalový „um“, takže jejich hra byla šílená a k pláči, byť pro nás nebezpečná – hráli tvrdě agresivně, často střídali a snažili se nás „utavit“, což jim ovšem nevyšlo. Z první naší akce se trefil dorostenec Řehák ve 3.minutě a ač měl víc první půli míč v držení náš soupeř, hráli jsme v klidu a na jistotu. Zatímco koncovka zběsilců z Bezděkova byla neškodná, na naší straně se v 8.minutě opět trefil Řehák. Soupeř přeci jen v závěru půle snížil, když využil jeden z brejů na naší bránu a poločas skončil 2:1.
Do druhé půle jsme vstoupili opět velmi dobře a Rosenberg zvýšil na 3:1. Od té doby jsme hráli udržovací futsal s občasnými brejky. Soupeř na nás futsalově neměl, byť jeho agresivita občas slavila úspěch, ale co nezblokovali naši obráci a nepochytal veterán Šváb, to odrazily tyče jeho brányEmotikona smile Být soupeř futsalovější, asi by nás v závěru zle potrápil a možná bychom nevyhráli, nehráli jsme dle našich představ a chyb bylo ještě hodně, ale takto jsme si důležitou výhru již pohlídali.
Branky: Řehák 2, Rosenberg

RSC Čechie Slaný „C“ – TJ Sokol Bratronice 3:1 (1:0)
Zápas se silnými Bratronicemi z horních pater tabulky byl z úplně jiného levelu. Hodně nám pomohla rychlá branka ze 2.minuty, kdy střelu z dálky doklepával do sítě Rosenberg. Gól soupeře zjevně zaskočil, stejně jako další následující šance a naše velmi dobrá hra. Zejména techničtí hráči Vrchlavský a Řehák si dovolovali víc než dost a bratroničtí se dlouho nemohli vzpamatovat. Dobře jsme bránili, hráli na jistotu, zkušeně a jen škoda, že jsme nepřidali další branky – šance byly.
V druhé půli jsme si vybrali v 18.minutě slabší chvilku, kdy nás soupeř po ztrátě míče na půlce vyšachoval a vyrovnal. Nadále se hrálo oboustranně velmi kvalitní utkání se šancemi na obou stranách a oba brankáři měli plné ruce práce. Soupeř byl důraznější, častěji střílel, my lépe kombinovali a vycházely nám velmi pěkné akce, bohužel bez gólového efektu. Když se zápas chýlil do remízového závěru, srazil hostující brankář v pokutovém území našeho Vrchlavského a Giňo penaltu s přehledem proměnil. Minutu před koncem pak v zoufalé snaze soupeře o vyrovnání pečetil na konečných 3:1 Rosenberg. Možná by utkání spíš slušela remíza, ale zvítězili jsme my Emotikona smile
Branky: Rosenberg 2, Giňo

Sestava: Šváb © – Tomeš, Šlajchrt, Rosenberg, Řehák, Vrchlavský, Giňo