PĚT STATEČNÝCH Z C-TÝMU & DVĚ VÝHRY 😮👍

Autor: , 7.11.2018

Husarský kousek se povedl v 1.kole okresní soutěže I.třídy našemu C-týmu, který jel do stochovské haly nejen jako nováček, ale především s torzem hráčů. Jen v pěti lidech, bez možnosti střídání, a to nás čekaly dva zápasy po sobě. Doufali jsme, že prohry budou milosrdné, ale nakonec se stal pravý opak a pěti našim borcům se povedlo obě utkání nad celky Slabců a Řevničova vyhrát. Zisk šesti bodů je naprosto super. Jak k němu došlo a jak dopadly ostatní zápasy včetně toho jak vypadá tabulka si můžete přečíst níže.

Na obrázku může být: 5 lidí, smějící se lidé, stojící lidé

TJ Slabce – RSC Čechie Slaný „C“ 2 : 4 (1 : 1)
Branky: Čiha, Černý J. – Řehák 3, Zelený.
Rozhodčí: Brejník, Švagr. ŽK: Řehák (Čechie „C“). ČK: Baďura, Černý J. (oba Slabce). 40 diváků.

Přijet se třemi hráči do pole a dvěma brankáři se ve často nevidí a znamenalo to tak, že jeden z nich bude muset odehrát dva zápasy za sebou v poli. Volba padla na Honzu Zeleného který se po třech letech opět vrátil k futsalu. Jeho a zbylé kvarteto ve složení Kolář, Šlajchrt, Náprstek a Řehák tak čekal skutečně ostrý start proti celku Slabců a Řevničova.
Taktika před oběma zápasy byla jasná. V první minutě dvakrát utéct, dát z toho dva góly a pak všichni zalézt do brány. Jeden hráč na střídačce Slabců nám však dal naději, že by to až takové „tóčo“ být nemuselo. Taktiku jsme začali naplňovat až ve 4. minutě, když první branku ve vyšší soutěži vstřelil Řehák. První poločas byl bez větších šancí na jedné či druhé straně, přesto se však soupeři po chybě v rozehrávce, těsně před koncem poločasu podařilo vyrovnat. Do druhé půle jsme nastoupili bez přehnaného respektu a brankami v 18., 21. a 23. minutě jsme skóre obrátili zpět na naší stranu. Pomohl tomu i faul soupeřova brankaře v 19. minutě, který nedovoleným zákrokem zastavil Náprstka, který by jinak před sebou měl již jen prázdnou branku a viděl tak červenou kartu. I když jsme měli o jednoho hráče v poli více, nechali jsme soupeře jít samotného na naši branku, ale fantastický Kolář ho svým zákrokem zastavil a nedovolil tak soupeři opětovné vyrovnání. Z následného protiútoku jsme naše vedení zvýšili, když se trefil v poli zaskakující Zelený. Posléze završil hatrick Řehák. Soupeři se již jen podařilo snížit a závěr zápasu jsme si již zkušeně pohlídali.

Sokol Řevničov – RSC Čechie Slaný „C“ 2 : 7 (0 : 5)
Branky: Arnošt, Beneš – Náprstek 3, Řehák 3, Zelený.
Rozhodčí: Švagr, Bázler. ŽK: Rais (Řevničov). 50 diváků.

Druhý zápas následoval v rychlém sledu. Pro nás o to lépe, že jsme nestihli vychladnout a v první desetiminutovce jsme již vedli 3:0. Do konce poločasu jsme přidali ještě dvě branky a strany se tak měnili za pro naše barvy velmi příznivého stavu. V úvodu druhého poločasu jsme nechali soupeře nadechnout a slepenými góly v 18. a 19. snížil na 2:5. Náš zkušený tým však již do konce zápasu žádné drama nedopustil a naopak dvěma přesnými zásahy stanovil konečné skóre na 7:2, když Náprstek a po chybě rozhodčích v zápisu i Řehák mohli slavit hatrick. Nutné je podotknout, že v obou zápasech při nás stálo i tolik potřebné štěstí. Tři branky vstřelené z naší poloviny při power play soupeře, penalta, když obránce chytí míč do náruče nebo od obránce odražený míč rychlostí šneka projde mezi nohami brankaře a dokutálí se těsně za brankovou čáru v minulé sezoně nepatřili zrovna mezi naše typické góly a tyto situace se vždy spíše obracely v náš neprospěch. Vyzdvihnout je potřeba především naše útočné duo, které po výhozech Koláře dělalo soupeři veliké problémy a také v brance stojícího Martina Koláře, který nás svými zákroky několikrát podržel v pravou chvíli a nedopustil žádné drama.

Sestava: Kolář – Šlajchrt (c), Zelený, Řehák, Náprstek