DÉČKO UHRÁLO JEDINÝ BOD VÍKENDU

Autor: , 13.2.2010

Ze dvou zápasů jsme nejdříve prohráli s domácím FK Stochov a poté vybojovali cennou remízu proti FOBOZu Slaný C, díky které jsme udrželi tříbodový náskok na poslední příčku. V týmu, který byl v prakticky totožné sestavě z minulého hracího dne, poprvé nastoupil Lukáš Vacek, hráč našich juniorských celků U-16 a U-18. Tabulka bude k dispozici ZDE, více o utkáních očima vedoucího týmu Adam Čably a prezidenta Sváti Švába jsou níže.

RSC Čechie Slaný D – FK Stochov  0:4 (0:2)

V prvním zápase jsme vítězství doslova přinesli svému soupeři na zlatém podnose. Jako by se i na poslední rezervu snesly problémy v celé Čechii a nehráli jsme to, co jsme si řekli. Soupeři stačilo trpělivě vyčkávat, občas si dobře narazit a chodit do brejků po našich chybách. Snažili jsme se hrát a tvořit hru, čehož Stochov mistrně využíval. Po vzájemném oťukávání a dobrých zásazích obou brankářů udeřil soupeř v 5.minutě, kdy se štěstím proměnil první ze svých sólových úniků, který jsme mu špatnými přihrávkami nabídli, a střela se odrazila od tyče k druhé a do naší sítě – 0:1. Snažili jsme se vyrovnat, ale v koncovce jsme byli bezzubí a naopak další minelou v rozehrávce, kdy mladý Vacek zapomněl obsadit svého hráče, nabídli soupeři tutovku a stochovští brejk dvou na brankáře zkušeně využili – 0:2. I druhá půle se nesla ve znamení naší rozhárané hry a hlavně špatných přihrávek. Po hrubce Macáka přišel další trest. Opět brejk a náš brankář opět bez šance – 0:3. Po této třetí inkasované brance jsme už víceméně rezignovali a ani se výrazně nesnažili o zvrat, spíše jsme šetřili síly na zápas, který nás čekal hned poté. Naše koncovka byla i nadále žalostná a tak jsme se nezmohli ani na čestný úspěch. Soupeř hrál naopak s chutí a jen díky zákrokům Švába v naší bráně ještě nedokázal několik svých dobrých příležitostí proměnit. Přesto padla ještě jedna branka, znovu jak přes kopírák – z brejku po školácké chybě a zkažené přihrávce do otevřené obrany. Prohráli jsme tak 0:4, čtyřmi naprosto totožnými brankami…

sestava: Šváb – Čabla (c), Dlugi, Chvoj, Kuhn, Macák, Šlajchrt, Vacek, Zelený

ŽK: Dlugi


RSC Čechie Slaný D – FC FOBOZ Slaný C  3:3 (1:2)

FOBOZ nastoupil posílen o zkušeného Hrubika a s Dlouhým v bráně, díky kterému praktikoval po celý zápas power-play, my jsme takticky stáhli hru na šest hráčů. Na odvrácenou stranu hry s brankářem v poli hosty upozornil v šesté minutě Čabla, který trefil skákající míč a poslal ho přes celé hřiště do prázdné brány – 1:0. Soupeř nás dál tlačil a zkušeně se nás snažil rozhýbat, ovšem díky dobrému pohybu jsme ho do vyložených šancí nepouštěli a střely ze střední vzdálenosti spolehlivě chytal Šváb. Pak ovšem přišla přízemní střela a Kuhn, snažící se ji obětavě skluzem zblokovat, usměrnil balón přesně k tyči – 1:1. Obraz hry se příliš nezměnil, FOBOZ nás příliš nikam nepouštěl, ale v posledních vteřinách se nám naskytla výhoda rohu v okamžiku naprostého rozhození soupeře, kterou se pokusil využít agilní Kuhn. Myšlenka za jedna, provedení za pět, soupeř z protiútoku vstřelil Hrubikovou nechytatelnou ránou pod břevno v poslední vteřině vedoucí gól – 1:2.

Ve druhé půli se stala naše hra opět o něco chaotičtější, ovšem výborně nás držel Šváb, který jako by ve stochovské hale chytil druhou mízu. Pak ovšem přišla střela, kterou neviděl přes bránícího Čablu – 1:3. Hosté, kteří viděli, že nám ubývají síly a máme problémy s bráněním proti pěti hráčům, pokračovali ve své nátlakové hře a to se jim nakonec vymstilo. Bojovník Kuhn napodobil kapitána a snížil střelou z vlastní půlky – 2:3. To ovšem nebylo všechno, po další chybě hostí jsme šli do přečíslení tři na dva, Chvoj přihrál Čablovi a ten místo prudké střely překvapil gólmana nádherným obloučkem ala Poborský, kterou ještě pojistil svoji hlavou na brankové čáře Kuhn – 3:3. Poslední dvě minuty jsme již dalšímu tlaku odolali a vybojovali tak cenný bod v přímém souboji o poslední místo v tabulce.

sestava: Šváb – Čabla (c), Dlugi, Chvoj, Kuhn, Šlajchrt, Vacek, (Macák, Zelený)

branky: Čabla, Kuhn 2x