DÉČKO NA BODY NEDOSÁHLO

Autor: , 7.11.2010

Déčko vstoupilo do sezóny se čtveřicí juniorů, z nichž Koníček již hrál včera za „C“, Folda měl několik zápasů za „D“ v loňské sezóně a pro Lišku s Dragounem se jednalo o dospěláckou premiéru, posilou Rosenbergem z céčka, navrátilcem na futsalové palubovky Zdárkem, stabilním vedoucím týmu Čablou a veteránem Švábem v bráně.

RSC Čechie Slaný „D“ – FC Velká Buková 1:3 (0:0)

Značně omlazený tým měl v prvním utkání poměrně blízko k bodům, v opatrném utkání nás několikrát podržel Šváb a díky tomu jsme šli dokonce ve druhém poločasu po krásné jednodotekové akci 3 na 2 po ose Rosenberg – Čabla – Folda do vedení. Šance na zvýšení výsledku měl ještě agilní Koníček, ale jeho křížnou střelu vytěsnil gólman a nahrávka na Lišku byla nepřesná, a tak udeřilo na druhé straně. Ke konci utkání jsme bohužel polevili v koncentraci, vítězná branka hostí přišla po špatně odbráněném rohu a třetí po ztrátě míče při zakládání útoku.

Branka: Folda

RSC Čechie Slaný „D“ – FC Union Slaný „B“ 1:4 (0:2)

Union na nás vyrukoval posilněn o tři hráče základní sestavy svého „A“ týmu a na vývoji utkání to bylo znát. První gól přišel záhy, na tvrdou přízemní střelu k tyči z dálky byl Šváb krátký. Hosté se dokázali několikrát výborně uvolnit, přidala se naše určitá nezkušenost a přes několik mistrných zákroků veterána v bráně jsme inkasovali podruhé. Po změně stran přišel třetí gól, nepokrytý Štěrba tečí usměrnil míč do tyče a od ní do brány. Mírnou naději ještě vykřesal Čabla, který se po vysunutí od spoluhráče objevil sám před brankářem, první střela skončila na tyči, ale míč se mu naštěstí vrátil a mohl ho dorazit do prázdné. Union však žádné drama nedopustil a rychlým čtvrtým gólem odmítl pochybnosti o svém zaslouženém vítězství.

Branka: Čabla

Sestava: Šváb – Čabla (c), Dragoun, Folda, Koníček, Liška, Rosenberg, Zdárek