SESTUPOVÁ MATEMATIKA

Autor: , 8.3.2010

V tomto článku bych vám rád přiblížil týmy a jejich souboj na spodku tabulky, kterého se bohužel účastníme i my. Na tři sestupová místa je pět adeptů, z matematického hlediska jsou sice ještě ohroženy týmy Arsenalu Benešov a Dalmachu Turnov, ale jejich náskok by měl být dostačující. 

8. Alfa Liberec 20 bodů

Alfa Liberec už čtyři kola nevyhrála a to ji zařadilo mezi týmy bojující o sestup. Má sice stále nejlepší výchozí pozici, ale ne zrovna lehký los. Andy bojuje o play-off, pokud tedy prohraje v dalším kole, dostane se již pod velký tlak. Povinností pro tento tým je zvládnout utkání s Arsenalem, utkání s Indossem bude nevyzpytatelné, domácím pravděpodobně již půjde pouze o přípravu na play-off.

20. kolo   venku s Andy Liberec

21. kolo   doma s Arsenalem Benešov

22. kolo   venku s Indossem Plzeň

9. Balticflora United Teplice 19 bodů

Teplice dokázaly v posledních kolech trápit všechny velké favority soutěže, takže by tento tým bylo neradno podceňovat. Kromě překvapivé remízy s Andy Liberec v posledním kole však na body čekají pět kol. Do posledních zápasů vstupují na nesestupové příčce, los jim přisoudil jeden těžký zápas s Indossem a dva lehčí zápasy. Pokud potvrdí svoji formu a vyhrají v příštím kole v Benešově, tak by měly domácí zápas s Táborem zvládnout a nesestoupit.

20. kolo   venku s Arsenalem Benešov

21. kolo   doma s Indossem Plzeň

22. kolo   doma s K-Pedros Tábor

10. RSC Čechie Slaný 19 bodů

Náš tým získal minulé kolo body dokonce po šesti prohraných zápasech. Příští zápas nás čeká soupeř, proti kterému se boduje velice těžko, rozhodovat tedy bude, jak zvládneme domácí utkání s Táborem a poslední kolo v Liberci, oba tito soupeři jsou v tabulce pod námi. Pokud se nám to podaří, je velká šance na záchranu.

20. kolo   venku s Indossem Plzeň

21. kolo   doma s K-Pedros Tábor

22. kolo   venku se Slavií TU Liberec

11. K-Pedros Tábor CF 17 bodů

Táborští si poslední výhru pamatuje z 11. kola, za celou druhou půlku soutěže získali pouhý jeden bod a tak jsou zaslouženě na předposlední příčce. V posledním kole trápil Tábor vedoucí Indoss Plzeň a prohrál o pouhý jeden gól. Všechny následující utkání hraje s adepty na sestup a má tak nejlehčí los ze všech. Na druhou stranu mu body nikdo neodevzdá lacino bez boje a navíc hraje pouze venkovní utkání. Výsledky všech těchto utkání jsou velice nevyzpytatelné, záležet bude i na účasti nejlepších hráčů, kterým už začal velký fotbal.

20. kolo   venku se Slavií TU Liberec

21. kolo   venku s RSC Čechií Slaný

22. kolo   venku s Balticflorou United Teplice

12. Slavia TU Liberec 14 bodů

Vysokoškoláci z Liberce skončili na sestupové pozici už loni, ale nezájem týmů z divizí o postup je zachránil ve druhé nejvyšší soutěži. Do posledních tří kol vstupují z nejhorší pozice a s minimální nadějí na záchranu. Musí bodovat ve všech utkáních, takže možná rozhodnou hned dvě následující s Indossem a Táborem. Dalšími soupeři jsou silné Litoměřice a o záchranu bojující náš tým.

dohrávka doma Indoss Plzeň

20. kolo   doma s K-Pedros Tábor

21. kolo   venku s Radobýlem Litoměřice

22. kolo   doma s RSC Čechií Slaný

Můj osobní tip: Na posledním místě zůstane Slavia TU Liberec, Tábor získá tři body za výhru právě nad tímto týmem, ale prohraje s Čechií i Teplicemi. Na posledním sestupovém místě tak zůstane Alfa nebo my, přičemž více věřím nám. Důležitý bude výsledek zápasu příštího kola mezi Alfou a Andy. Teplice svá utkání zvládnou s bravurou a skončí osmé.