MLADÉ BOLESLAVI JSME ČEPOVALI JEDENÁCTKU

Autor: , 29.10.2017

Otočení zápasu z 0:3 a fantastický výkon brankáře Pflégra, tak by se dal stručně shrnout zápas, ve kterém jsme na naší palubovce hostili tým FC Joga Mladá Boleslav a vyprovodili je na cestu jedenácti brankami 🙂 Ač jsme avizovali, že tuto neděli budeme kompletní, žel tomu tak nebylo, navíc nemohli nastoupit Řehák, Mrština, gólman Vošmík, ale i další hráči a tak se v poli opět objevil trenér Žák a do branky musel brankář z B-týmu. Úvod utkání byl hodně rozpačitý a ještě v 15.minutě by nás nikdo nevsadil ani zlámanou grešli, ale obrat jsme předvedli famózní a zaslouženě zvítězili. Více v reportu níže.

23004854_10155822016811489_882293134108667164_o

RSC Čechie Slaný – FC Joga Mladá Boleslav 11:6 (3:3)

Od úvodního hvizdu bylo patrno, že to nebude kdovíjaká futsalová podívaná, jakým bylo minulé domácí utkání s kladenským Brazilem. To, co předváděli hráči Mladé Boleslavi, byl totiž spíše takový fotbal v hale a s futsalem to mělo společného opravdu pramálo – možná snad jedině pravidla. Bohužel to stačilo, my se nepochopitelně přizpůsobili jejich příšerné hře, než jsme rozkoukali, už jsme ve 4.minutě inkasovali – 0:1 a protože Chadima trefil z šance pouze tyčku a nám to nějak vůbec nešlo, prohrávali jsme v 9.minutě už 0:2. Soupeř byl marný, z utkání téměř bolely oči, ale my byli ještě marnější, takže třetí gól ze 14.minuty v naší síti byl logickým vyústěním situace – 0:3. Přítomní diváci se pomalu smiřovali s dalšími darovanými body, ale v 15.minutě přihrál Kvapil Průchovi a ten snížil – 1:3. K následujícímu obratu a okamžiku, kdy se tzn.“lámal chleba“, nám paradoxně dopomohli hosté, resp. jejich hráč č.15 (Výda), který neunesl inkasovanou ránu z předešlého souboje, zbytečně oplácel Průchovi a ten kopat trestňáky umí bravurně – 2:3. Rázem jsme byli zpět v utkání a soupeř se dostal do útlumu, tím spíš, když se náš brankář Pflégr rozchytal k neskutečnému výkonu. V poslední minutě první půle pak Švásta po přihrávce Kvapila vyrovnal na poločasových 3:3.

Do druhé půle jsme nastoupili jako vyměnění a během úvodních tří minut vstřelili Boleslavi dvě branky. Nejprve se trefil po Chadimově přihrávce Kvapil – 4:3, minutu poté zvýšil nekompromisní dělovkou „do šibenice“ Průcha – 5:3. Zaskočený soupeř zlobil a kousal a my občas zapomínali na zadní vrátka, ale Pflégr předváděl jeden lepší zákrok než druhý. Přesto jsme se zjevně ukolébáni dvoubrankovým náskokem dostali pod tlak, jehož vyústěním byla branka ze 30.minuty – 5:4. Veledůležitý byl gól, který padl prakticky po rozehrání, kdy Chadima přihrál Kvapilovi a bylo to 6:4. Když potom ve 32.minutě zvyšoval na 7:4 po Cimrmanově nahrávce opět (jindy sváteční střelec) Švásta a během necelé další minuty si zmatený soupeř vstřelil vlastní gól, vypadalo utkání za stavu 8:4 jako rozhodnuté. I naši hráči k tomu tak začali přistupovat, což se nám ve 35.minutě vymstilo. Hosté korigovali na 8:5, a to je „vybláznilo“ k poslednímu zoufalému pokusu o obrat, tudíž nás znovu dostali pod tlak. Měli i šance, ale ty končily na famózním Pflégrovi, který místy doslova čaroval, nebo jejich nemohoucnosti. Kdyby proti nám hrál skutečný futsalový tým, je pravděpodobné, že bychom měli problémy a utkání možná do vítězného konce nedotáhli, ovšem v tomto případě působil soupeř místy poněkud úsměvně až „dřevácky“. Ve 38.minutě vnesl klid do našich řad Cimrman, jemuž přihrával Kvapil – 9:5 a i když hosté ještě jednou a naposledy snížili na 9:6, závěr utkání patřil nám. Potupnou desítku vstřelil v poslední minutě po přihrávce Chadimy Švásta – 10:6 a skóre pečetil těsně před závěrečnou sirénou Cimrman, jemuž nahrával Kvapil – 11:6. Hosté závěr zápasu neunesli, stěžovali si na rozhodčí a kdo ví, co ještě – možná by mohli příště hledat chyby především u sebe… Body zůstaly zaslouženě doma, i když je pro příště rozhodně co zlepšovat.

Branky: Průcha 3, Švásta 3, Cimrman 2. Kvapil 2, vlastní

Sestava: Pflégr – Chadima, Žák, Švásta, Cimrman, Kvapil (c), Průcha, Náprstek