Balticflora United Teplice – RSC Čechie Slaný 6:3 (2:1)

Autor: , 14.1.2010

V rámci 12. kola 2.ligy – západ zajížděl náš celek k zápasu do Teplic proti místnímu celku, který byl dosud na posledním místě. V utkání jsme po celou dobu tahali za kratší konec provazu a nakonec prohráli 3:6. V nesmírně vyrovnané TABULCE jsme se propadli na 10. místo o skóre za Turnov. Zprávu z utkání od našeho soupeře najdete ZDE a fotografie TADY. Níže vám přinášíme reportáž Kuby Macáka.

Balticflora United Teplice – RSC Čechie Slaný 6:3 (2:1)

Zápas začal poměrně svižně a hned v první minutě se mohl prosadit Kvapil, jenže po vybojování míče střílel jen do domácího brankáře. Taktéž další minuty patřily nám. Po rohovém kopu se míč šťastně odrazil ke Kozákovi, ale ten napálil jen tyč. Z branky se tak radovali domácí, když vyběhnutého Šarocha přechodil jeden z teplických – 1:0. O minutu později však bylo vyrovnáno. To se po akci Mrštiny svým důrazem prosadil Hafenrichter – 1:1. Náš druhý gól mohl dát Urban, ale s jeho pokusem si domácí brankář poradil. Poté míč vybojoval Mrština a postupoval sám na teplického gólmana, jehož chtěl přelobovat, ovšem ten jeho záměr vystihl a míč chytil. Domácí odpověděli brejkem dvou na jednoho, ale zakončili ho vysoko nad. Následně chyboval Špeta. Naštěstí ani jeho chybu domácí nepotrestali. Do další šance se potom opět doslat agilní Mrština, ale ani jeho pokus ze strany brankou neskončil. I další šance patřili nám. Chadima uvolnil Urbana, avšak ten „z první“ pálil nepřesně. Když pak ani Špetovu přihrávku na zadní tyč nevyužil Kozák, přišel trest v podobě inkasované branky, kdy nám domácí ukázali, jak zakončit přečíslení dvou na jednoho. Šarochovi v naší bráně nedali šanci a půle skončila 2:1.

Druhý poločas jsme začali strašně. Po chybách Mrštiny a Chadimy v útoku domácí využili dva rychlé brejky a skóre upravili na 3:1 a následně na 4:1. Obdržené branky nás dostaly do útlumu a tak začaly hrát Teplice. Až v osmé minutě jsme se dostali k šanci z trestného kopu, ale míč jsme ztratili a jeden z domácích šel sám na Šarocha. Naštěstí pro nás mu míč utekl do zámezí. Ani svojí třetí velikánskou šanci v zápase nevyužil Mrština, když i tentokrát ho domácí brankář vychytal. Poté nás podržel Šaroch, který jedovatou střelu vyrazil na břevno. V 16. minutě ale už byl krátký na další dorážku na zadní tyči – 5:1. Od této chvíle jsme se rozhodli hrát power-play. V ní nejdřív Chadima nastřelil břevno, aby v další akci na zadní tyči našel zcela volného Kvapila, jenže ten míč poslal jen do zámezí. Potom se zbytečného faulu dopustil Hafenrichter a domácí zahrávali desetimetrový kop. Ten však s přehledem zneškodnil Šaroch. Až minutu před koncem jsme se konečně prosadili my. Chadima využil nahrávky od Špety a snížil na 5:2. Na rozdíl dvou branek následně korigoval stav Hafenrichter – 5:3. Domácí nám však bohužel více nedovolili a v samém závěru využili toho, že v naší bráně byl při power-play Chadima a stanovili konečné skóre na 6:3.

Kapitán Chadima po utkání řekl:  „Škoda, konečně jsme byli téměř kompletní a hra tomu skoro odpovídala, ale soupeř byl opravdu velmi dobrý a zaslouženě vyhrál. Myslím, že určitě nebude hrát o sestup, jak tomu teď napovídá tabulka.“

Branky: Barnat Jan 2, Salák Michal 2, Žir Vladimír, Moško Peter – Hafenrichter Pavel 2, Chadima Miroslav; Rozhodčí: Nagy Zdeněk (8.1), Krupa Jan (8); Delegát: Popek Roman; ŽK: Barnat Jan, Mukanov Aibek – Chadima Miroslav, Mrština Bohumil

Naše sestava: Šaroch, Zelený – Hafenrichter, Chadima©, Jiránek, Kozák, Kvapil, Mrština, Urban, Špeta