ČECHIE SE CHYSTÁ NA LIBERECKOU ALFU

Autor: , 15.1.2010

Ve 13. kole 2.ligy – Západ přivítáme tenté pátek od 21:00 na „domácí“ kladenské palubovce jeden ze tří libereckých týmů, konkrétně Alfa Liberec. V aktuální tabulce je Alfa na 8. místě, ale o pouhý bod před námi. Máme tedy možnost bodovat na úkor jednoho z našich konkurentů ve spodku tabulky a utkání bude jistě velice zajímavé. Více o utkání níže.

Alfa Liberec byla dlouhá léta prvoligovým týmem, který se účastnil nejvyšší soutěže v sezóně 1993/1994 a po krátké krizi vrcholící sestupem do divize se vrátil na prvoligovou scénu v letech 1999 – 2005. Následně se tým po různých peripetiích objevil loni v Divizi A, ze které postoupil z druhého místa. Zajímavostí je fakt, že Alfa zakončila svoji prvoligovou účast současně s naším mužstvem, v tehdejší prvoligové sezóně jsme vyhráli oba vzájemné zápasy – doma 6:4 a venku 11:6.

Vzájemný zápas ve 2. kole skončil výhrou našeho soupeře 8:4, třemi góly se blískl domácí Karel Vrabec a červenou kartou prozměnu náš Kvapil. Nejlepším hráčem podle statistik je Kamil Krejčík s osmi góly i asistencemi. Soupeři máme rozhodně co vracet, všichni jste zváni od 21:00 do Kladenské sportovní haly.