RSC Čechie Slaný – FC Arsenal Benešov 7:5 (1:1)

Autor: , 6.3.2010

Velice důležitou a zaslouženou výhru jsme si připsali v pátečním utkání 19.kola 2.ligy proti Arsenalu Benešov.  Naši přímí soupeři v boji o záchranu zatím ještě nehráli,  jejich výsledky se dnes a zítra objeví ZDE. Dotáhli jsme se o bod za osmou Alfu Liberec a tak se nyní rýsuje pět týmů, mezi kterými se v posledních kolech rozhodne o třech sestupových příčkách. My vám přinášíme reportáž vedoucího mužstva Kuby Macáka shrnující vše podstatné.

RSC Čechie Slaný – FC Arsenal Benešov 7:5 (1:1)

Už první minuty byly plné šancí, když se nejdříve k sólu z naší poloviny rozhodnul Fitko a dostal se až před bránu hostí, kde nastřelil tyč. Druhá šance přišla na druhé straně, ale Šaroch pokus hostí ustál. Ve třetí minutě jsme však již prohrávali, po nedohodnutí naší obrany zůstal jeden z hostí sám a svoji střelu propasíroval přes Šarocha na zadní tyč. 0:1. Za pár minut se rýsovalo naše vyrovnání, ale brejk zakončil Mrština jen do brankáře. V desáté minutě se nám nabídla možnost trestného kopu, ale jeho provedení bylo značně jednoduché a tvrdou střelu zastavil hned první blokující hráč. Následně se u postranní čáry uvolnil Kozák, ale nahrávku před bránu zneškodnil opět brankář hostí. I s pokusem Mrštiny si záhy poradil. V patnácté minutě znovu mohlo být vyrovnáno, ale ani tentokrát nestála štěstěna na naší straně. Po Urbanově střele se míč odrazil k volnému Kozákovi, který bohužel ve vyložené šanci netrefil míč. O minutu později přišel další z ojedinělých pokusů hostí. Šaroch první střelu vyrazil na roh a po něm pálili nad naší bránu. V další šanci hosté mohli jít dva na našeho jediného obránce, ale po nahrávce míč špatně zpracovali a bylo po akci. Až nyní jsme se konečně prosadili i my, po rychlém a přesném výhozu Šarocha si míč na prsa zpracoval Polák a poslal ho přesně do šibenice. 1:1. Do poločasu jsme mohli ještě jít i do vedení, ale Mrština sám před brankářem napálil balón jen do něj, Polák z otočky nemířil přesně, rychlý brejk třech na dva zbytečně zastavil Mrština, po rohu Mrština pálil opět jen do brankáře, od kterého se míč odrazil do Zímy a poté do břevna, a v poslední minutě se neprosadil ani Polák, jehož pokus brankář zastavil mezi nohami.

Druhá půle přinesla nejen náš další tlak, ale díky bohu i branky. Hned v první minutě se prosadil Fitko, jenž zachytil rozehrávku hostí na půlce, udělal dva kroky a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. 2:1. V té samé minutě šanci pro Jiránka vybojoval Urban, ale tentokrát se vyznamenal hostující brankář. Ve druhé minutě přišel i druhý gól poločasu, z autu poslal Zíma lob na Mrštinu, jenž místo střely míč zpracoval, obešel brankáře a zakončoval do prázdné brány. 3:1. Třetí minuta – třetí branka poločasu, bohužel tentokrát do naší brány po té, co Šaroch nezvládl rozehrávku a míč poslal přímo na nohu hostujícímu hráči před vápnem, který tak mohl se svým kolegou jít do zakončení, střelu Šaroch sice ztlumil, ale nezastavil. 3:2. Ve dvacáté sedmé získal míč Jiránek a rychle ho vyvezl před bránu, kde našel na zadní tyči Zímu a ten míč pohotově uklidil. 4:2. Za minutu jsme se radovali znovu, Šaroch přesným pasem uvolnil Fitka a ten našel skulinku mezi brankářem a jeho bližší tyčí. 5:2. Poté přišlo podivné rozhodnutí sudího Orálka, Kozák vystřelil a pod nohy mu skočil hostující brankář., přičemž pan rozhodčí toto posoudil jako faul a umožnil hostům zahrát 10m. kop, který s přehledem proměnili a vrátili se zpět do zápasu. 5:3. Za minutu bylo opět sníženo, když se ujala střela bodlem, která skončila přesně u tyče naší brány. 5:4. Klid do našich řad přinesl Kozák, jenž postupoval na bránu spolu s dalšími dvěma spoluhráči, ale zodpovědnost vzal na sebe a prostřelil brankáře sám. 6:4. V šestnácté minutě nás úplně uklidnil Polák, jenž zakončil akci po ose Fitko – Mrština – Polák. Fitko po autu poslal dlouhý pas na Mrštinu, který míč podržel, počkal na nabíhajícího Poláka a ten z první mířil přesně. 7:4. Poslední branku utkání si připsali hosté, když po rohovém kopu zcela rozebrali naší obranu a zakončovali pohodlně do prázdné brány. 7:5.

Sestava: Šaroch, Jochman – Fitko, Jiránek, Klempt, Kozák, Mrština, Polák, Štěrba, Urban (c), Zíma

Branky: Fitko 2x,Polák 2x, Mrština, Zíma, Kozák