RSC ČECHIE SLANÝ – ANDY LIBEREC 3:5 (2:3)

Autor: , 15.10.2010

Ani ve třetím kole jsme nedosáhli na výhru a prohráli, tentokráte na domácí palubovce. Reportáž pro vás přichystal Kuba Macák. V tabulce jsme po výhrách Kladna a Turnova a remíze Kadaně poslední s 0 body, stále jsme ale na začátku celé soutěže. Příští týden zajíždíme na půdu loňského semifinalisty z Litoměřic, domácí zápas pak hrajeme o „republikový“ víkend, opět v pátek na Kladně s Turnovem.

RSC Čechie Slaný – Andy Liberec  3:5 ( 2:3)

Do první veliké šance zápasu se dostali hosté, když nahození před bránu z první trefil jeden z nich a míč obtiskl tyčku naší branky. Byly jsme to ale my, kdo se jako první radoval z branky. Po rohovém kopu před bránu míč nastřelil mladý Chvoj a pro dobíhajícího Klempta již nebyl problém uklidit jej do branky. 1:0. Poté se představil fanouškům Muláček, když dělovkou prověřil pozornost hostujícího brankáře. V následujících minutách při nás několikrát stálo štěstí, nejdříve hosté doráželi z bezprostřední blízkosti, ale nastřelili jen Cílka v naší brance a poté, když nás vyšachovali kombinací, zakončili jen do tyče. V sedmé minutě jsme získali možnost zahrání trestného kopu, ale pokus kapitána Hafenrichtera byl zablokován. Ten si chuť spravil vzápětí, kdy využil nabídky Jiránka a podél padajícího brankáře poslal míč do brány. 2:0. O minutu později mohli hosté snížit, ale Kozák zablokoval střelu do odkryté brány. Bohužel v té samé minutě jsme již inkasovali, když přes naše vápno prošla přihrávka na volného Holečka a ten se sám před bránou nemýlil. 1:2. O další navýšení skóre se pokoušel Landvojtovič, ale jeho pokus skončil nad. V šestnácté minutě bylo vyrovnáno, Němec proměnil nařízený desetimetrový kop. 2:2. Hráči z Liberce se dostali na koně a pořádně nás zatlačili. Opět nám pomohla tyč a také nás držel dobře chytající Cílek, ale i on byl krátký na kombinaci na tři doteky a tak poločas skončil v poměru 2:3.

Hned v úvodu druhé půle mohl vyrovnat Hafenrichter, ale jeho střela skončila opět nad bránou. Po naší chybě se před Cílkem objevil zcela volný hráč Andy, ale Martin prokázal své kvality a míč vyrazil. Záhy si poradil i s dalším pokusem. Po přihrávce od Chvoje se pokusil protihráče překvapit Blanda, ale jeho patička skončila těsně vedle levé tyče. A tak přišla branka na druhé straně, na střelu pod víko neměl již bohužel Cílek žádnou šanci zareagovat. 2:4. Snížení měl na noze Kozák, ale brejk 3 na 1 zakončil jen střelou do brankáře. Branky jsme se dočkali v třiatřicáté minutě, kdy míč před bránu nastřelil Kozák a důrazný Hafenrichter ho doklepl. 3:4. Jenže z následné akce zase přišel trest v podobě páté branky Andy. Přečíslení 3 na 1 zakončil střelou do odkryté brány Jíra. 3:5. Postupem času jsme stále čím dál více zapojovali do hry brankáře Cílka a tím zvýšili tlak, ale ten nám přinesl jen tyč po zakončení Kozáka. Na druhé straně v poslední minutě nastřelili tyč i hosté, což byla poslední zajímavější akce zápasu.

Sestava: Cílek, Jochman – Blanda, Hafenrichter©, Chvoj, Jiránek, Klempt, Kozák, Landvojtovič, Muláček

Branky: 3. Klempt, 11. a 33. Hafenrichter