FC BETIS KADAŇ – RSC ČECHIE SLANÝ 2:12

Autor: , 21.11.2010

Za vysoké vítězství ve spořické hale, kde své domácí zápasy hraje FC Betis Kadaň, si připisujeme první tři body do tabulky, čímž jsme ukončili šestizápasový bodový půst. Již před zápasem si trenér Chadima pochvaloval soupisku, která byla v letošní sezóně zatím zřejmě nejsilnější včetně navrátilce na pět zápasů, kanonýra Průchy. Zůstáváme i nadále na posledním místě tabulky, nicméně jsme se alespoň přiblížili k našemu dnešnímu soupeři na rozdíl bodu.

Níže vám přinášíme reportáž Kuby Macáka, pohled soupeře a videozáznam se jistě objeví i na jeho stránkách.

První šanci si připsali domácí, ale z trestného kopu mířili jen nad branku. Cílek rychle vyhodil na Urbana, ten hlavou prodloužil na Jiránka, který z první vystřelil, ale tento pokus neměl nárok na úspěch, protože razance střely byla téměř rovna nule. V páté minutě jsme měli možnost zahrání rohového kopu, ale přišla ztráta a možnost brejku domácích. Střílející hráč hledal na zadní tyči spoluhráče, ale ten naštěstí pro nás míč netrefil. O první branku se postaral Průcha, jenž nic nevymýšlel a dalekonosnou střelou překonal domácího brankáře. Střela to byla krásna a hlavně dobře umístěná, přímo nad hlavu brankáře a pod břevno. 0:1. Druhou branku si připravil Urban sám pro sebe, když nejdříve jeho pokus brankář vyrazil, ale na dorážku byl již krátký. 0:2. Třetí branku mohl přidat Zelenka, ale jeho dorážka do poloodkryté brány skončila vysoko nad. V té samé minutě, tudíž v osmé, vyvezl balón Landvojtovič, nahrál Průchovi, ten orazítkoval tyč a dobíhající Jiránek dorážel opět pouze nad bránu. Inkasovat jsme mohli v minutě deváté, kdy Jiránek propadl při bránění brejku dvou na jednoho a dva hráči šli sami na Cílka, ale ten nemusel ani zasahovat, protože střelecký pokus skončil vedle naší brány. Třetí branku nakonec dal Abrhám, když na půlce vybojoval balón a postupoval sám na brankáře, kterého prostřelil střelou na vzdálenější tyč. 0:3. Poté skoro zlomil svojí dělovkou břevno Hafenrichter. Čtvrtou branku si taky připsal Abrhám, ale tentokrát doklepával balón do prázdné brány, pro kterého černou práci udělal Landvojtovič, když nejdříve krásně získal výhoz brankáře a následně jej našel volného na zadní tyči. 0:4. Následně i Urban dal svoji druhou branku, tentokrát se prosadil utěšenou střelou. 0:5. Poslední branku v prvním poločase zařídil Landvojtovič, když si přihrávku od Abrháma přehodil na druhou silnější nohu a nekompromisně zakončil. 0:6. Od patnácté minuty domácí začali hrát power-play, při které jsme mohli dvakrát zakončit přes celé hřištěm, ale oba pokusy skončili vedle brány.

Dvakrát v první minutě druhého poločasu jsme měli možnost jít do brejku, ale ani jeden jsme nevyužili a z toho druhého dokonce nabídl domácím jejich vlastní brejk, ale ten prozměnu zastavil Cílek, který vystihl přihrávku. Poté se mohl do listiny střelců zapsat opět i Cílek, ale zase pokus přes celé hřiště skončil vedle. Sedmý zářez na pažbě zařídil Kozák, jenž individuálně prošel středem a prostřelil v bráně pátého hráče, jenž vypomáhal při power play. 0:7. Za minuty přišla další branka, Abrhám oklamal u čáry svého strážce a následně přehodil padajícího brankáře. 0:8. Poté se ukázal Cílek, jenž vykryl prostor před volným hráčem a donutil ho pálit přímo do něj. Devátá branka přišla z úhlu a postaral se o ní Průcha, po přihrávce Urbana. 0:9. Následně se z 10m. kopu trefil Hafenrichter. 0:10. Poté začal o své první čisté konto bojovat Cílek – dvakrát po sobě zlikvidoval střelu volného hráče, ale v patnácté minutě byl již krátký na brejk domácích. 1:10. Poté si Hafenrichter postavil míč k druhému 10m. kopu, ale tentokrát se neprosadil. Záhy však jedenáctou branku přidal Blanda. 1:11. K třetímu 10m. kopu se postavil druhý brankář Jochman, ale ani ten svoji šanci nevyužil. I domácí dostali možnost 10.m kopu, ale Cílek míč vyrazil. V poslední minutě si obě mužstva připsala o jedné brance. 2:12. A my si mohli konečně připsat první tři body.


Sestava: Cílek(Jochman) – Hafenrichter, Abrhám, Kozák, Průcha, Zelenka, Chadima, Landvojtovič, Jiránek, Blanda, Urban